Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Festival Jeden svět vybírá sociální spoty. Pošlete i ten svůj!

Před školními projekcemi festivalu Jeden svět 2010 budou promítány sociální spoty, které lze zasílat do pátku 5. února 2010.

  • Publikováno: 29. 01. 2010

Jeden svět a Jeden svět na školách zahájily výběr sociálních spotů (sociálních reklam) pro tento ročník festivalu.
Spoty nejsou tematicky omezeny, upřednostňovány jsou však spoty k aktuálním tématům (životní prostředí, lidská práva, nenonacismus, gender, závislosti, šikana, bezpečnost na silnici apod.).
Vybrané spoty budou promítány před školními projekcemi festivalu Jeden svět 2010. Spoty upozorňující na hrozbu neonacismu budou umístěny na festivalový online speciál České televize.
Organizace mohou zasílat své spoty do 5. 2. 2010. Bližší informace lze získat prostřednictvím e-mailu skolniprojekce@jedensvet.cz.

12. Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech JEDEN SVĚT se uskuteční v Praze 10. – 18. března 2010 a v průběhu března a dubna dále proběhne v dalších 29 městech po celé České republice. Výběr z filmů Jednoho světa bude prezentován také v Bruselu.

Jedná se o největší lidskoprávní filmový festival v Evropě a jednu z nejvýznamnějších kulturních akcí v rámci Prahy a celé České republiky. Každoročně promítá Jeden svět přes 100 filmů z celého světa a snaží se podporovat kvalitní dokumentární filmy se sociální, politicky angažovanou a lidskoprávní tematikou. V roce 2007 Jeden svět získal Čestné uznání Organizace spojených národů pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) za výchovu k lidským právům.

Letos bude na festivalu uvedeno 103 dokumentů z více než 30 zemí celého světa, a to jak v soutěžních, tak v tematických kategoriích. Tyto filmy byly vybrány z více než 1 600 přihlášených snímků.
Zahajovacím filmem Jednoho světa bude íránský dokument Dny zelených nadějí, který zachycuje aktuální a exemplární případ potlačování lidských práv.
Jako každý rok bude na festivalu přivítána řada zahraničních hostů, většinou režisérů, ale i hlavních postav vybraných dokumentárních filmů, kteří budou přítomni debatám bezprostředně po skončení projekcí jejich filmů.

 

www.jedensvet.cz
www.jedensvetnaskolach.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...