Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Hlavní téma žurnalistické školy: česko-rakouské vztahy

Šestý ročník Letní žurnalistické školy Karla Havlíčka Borovského, který se uskuteční v druhé polovině srpna, se letos bude věnovat tématu česko-rakouských vztahů.

  • Publikováno: 20. 01. 2010

Organizátoři připravují i novou koncepci, která posune již tradiční novinářský kemp dopředu.

„Nově jsme oslovili vedle bohemistů z celé Evropy také krajany, především ze zemí bývalé rakouské monarchie. Program připravujeme ve spolupráci s Rakouským kulturním fórem a Velvyslanectvím Rakouské republiky v Praze. Chtěli bychom se společně podívat na minulost, současnost, ale také budoucnost ve vztazích obou zemí,“ uvedl Milan Pilař z obecně prospěšné společnosti Centrum Vysočina, která akci v Havlíčkově Brodě pořádá.

Vedle účastníků ze zahraničí mají možnost na týden do Brodu přijet mladí lidé z Vysočiny i dalších míst republiky. Ti se budou prakticky i teoreticky vzdělávat pod vedením zkušených lektorů z celoplošných i regionálních médií.

„Obsah školy se dramaticky nemění, ale připravujeme několik změn, které naši práci zprofesionalizují. Účastníci budou rozděleni do pěti skupin – televize, rádio, tisk, web a PR a marketing. Garanti jednotlivých skupin nyní pracují na programu, tipujeme zajímavé hosty. Už nyní mohu prozradit, že se jak mladí lidé, tak další zájemci mohou v srpnu 2010 v Brodě setkat s profesory vídeňské či salzburské univerzity, novináři z rakouských médií, ale také dalšími odborníky na mediální oblast z České republiky,“ doplňuje Milan Pilař.

Tradičními partnery letní žurnalistické školy jsou německá nadace Friedrich Ebert Stiftung, město Havlíčkův Brod, Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě, online deník Aktuálně.cz, Česká televize a Český rozhlas. Pořadatelé jednají také s redakcemi dalších médií, které by se mohly stát partnery akce pro rok 2010.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...