Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Vítězové projektu DĚTSKÝ ČIN ROKU 2009 převzali ceny

Pátý ročník celorepublikového projektu Dětský čin roku zná své vítěze. Ocenění v šesti soutěžních kategoriích projektu převzali vítězové 1. prosince 2009 na Staroměstské radnici v Praze z rukou…

  • Publikováno: 11. 12. 2009

Do Dětského činu roku 2009 se zapojilo celkem 14 297 dětí z celé České republiky, které poslaly příběh o statečném činu nebo se zúčastnily hlasování. Příběh o svém skutku nebo činu svého stejně starého kamaráda poslalo letos 608 dětí. Do hlasování o nejlepší příběhy v jednotlivých soutěžních kategoriích se zapojilo 13 989 dětí.
„Jsme velice rádi, že je projekt úspěšný a každý rok dostáváme více a více příběhů. Doufáme, že tento trend bude pokračovat a děti budou dobro nejen konat, ale také se s námi o něj podělí. Mnoho z nich by nám dospělým mohlo jít příkladem,“ řekl Ján Živný, předseda nadačního fondu Dětský čin roku.

Příběhy, které děti letos do projektu přihlásily, soutěžily tradičně v šesti kategoriích: Záchrana lidského života; Pomoc v rodině; Pomoc jiným dětem; Pomoc ostatním lidem; Pomoc přírodě a Dobrý nápad. Jako obvykle byla udělena i Zvláštní cena Učitelských novin za nejlépe napsaný příspěvek.

Nejvíce dětí hlasovalo v kategorii Pomoc v rodině pro příběh Pomoc babičce od Michala Šebesty ze ZŠ při Fakultní nemocnici Brno. Tato základní škola zaslala také nejvíce soutěžních příběhů a získala nejvíce ocenění. Její zástupce byl mezi vítězi navíc i v loňském roce.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...