Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Běží již třetí ročník Univerzity dětského věku

Již potřetí letos otevřela Přírodovědecká fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Univerzitu dětského věku. Jde o projekt, který nemá v Čechách obdoby. Jedná se o cyklus přírodovědných…

  • Publikováno: 15. 11. 2009

Za uplynulé dva ročníky si již dvě stovky dětí vyzkoušely, jak probíhá studium na vysoké škole od imatrikulace po promoci; během přednášek účastníci zhlédli a sami si vyzkoušeli řadu zajímavých experimentů a přednášky byly vždy doplněny i exkurzemi po Moravském divadle.

Přednášky se konají každou středu od konce září do 16. prosince 2009. Zahájeno bylo samozřejmě imatrikulací, v prosinci proběhne promoce. Letošní cyklus devíti přednášek se zabývá daktyloskopií, antropologií, sluneční soustavou, srdcem a jeho fungováním, vývojem a tvorbou map, objevováním oblastí za polárním kruhem, chování látek při vysokých a nízkých teplotách a životem slavných matematiků všech dob.

Cílem celého projektu MedVěd je zpopularizovat přírodní vědy, zejména fyziku, chemii a matematiku, a to nejen mezi školáky, ale i v řadách široké veřejnosti. Mnoho různých aktivit, například rozhovory s předními českými vědci nebo přírodovědný jarmark, by měly ukázat, že znamenají tyto obory dobrou šanci pro uplatnění v praxi a že jsou zajímavé a neprávem stojí stranou pozornosti.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...