Přidat inzerci

Facebook

Navigace


V pátek odlévat bronz pravěkou metodou, v sobotu oslavit Samhein

V pátek 30. října proběhnou v Nasavrkách dvě zajímavé akce zaměřené na poznání života v dřívější době. První z nich začne v 11:00 v zámecké zahradě. Půjde o další z řady experimentů v rámci…

  • Publikováno: 29. 10. 2009

Cílem experimentu je vyrobit bronz pravěkou technologií, kterou používali Keltové. Následně se uskuteční také odborná přednáška.
Od 18:00 se pak uskuteční přednáška na téma Dostupné nerostné suroviny v době keltského osídlení Železných hor. Přednášejícím je RNDr. Petr Rambousek z České geologické služby. Přednáška se koná v prostorách CHKO, vstup zdarma.

V sobotu 31. října, v předvečer Dušiček, se v Nasavrkách oslaví keltský svátek Samhain. Akce je připravena pro rodiče s dětmi. Společně si budou moci ručně vyrobit lampionky, strašidla z přírodních materiálů a poznat něco z historie Keltů a keltských řemesel. Akce je doplněna hrami a soutěžemi, nebude chybět ani soutěž o nejhezčí strašidlo a na závěr se děti mohou těšit na lampionový průvod.
Začátek svátku je ve 14 hodin před zámkem, lampionový průvod vyrazí ke kamennému kruhu v 17 hodin, předpokládaný závěr je v 19 hodin.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...