Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Cyklisti navštívili obce přátelské rodině

Slunce, optimismus a dobrá nálada po celý den provázely účastníky cyklojízdy po obcích přátelských rodině. Na podporu celorepublikové soutěže Obec přátelská rodině usedla ve čtvrtek 10. září na…

  • Publikováno: 18. 09. 2009

Kromě Davida Vávry v peletonu nechyběl Marián Hošek, náměstek ministra práce a sociálních věcí, spolu s dalšími zaměstnanci ministerstva, prezidentka sítě mateřských center Rut Kolínská, Michal Caban, jeho bratr scénograf, režisér a herec Šimon Caban a bývalý ředitel České televize Jakub Puchalský.

31 kilometrů dlouhá cyklojízda se nesla v duchu pohody, počasí účastníkům více než přálo a dobrou náladu nikomu nezkazil ani místy náročnější terén. Celý peloton vedl známý příznivec alternativních způsobů dopravy a sportovec tělem i duší, herec a architekt David Vávra, který cestu glosoval s humorem sobě vlastním a protože v sobě nezapře básníka, na každé zastávce složil i originální, místní atmosférou inspirovanou báseň. „Naše dnešní poslání: netvařme se nečinně!, čeká nás Obec přátelská rodině!“ zadeklamoval před startem.

Soutěž Obec přátelská rodině se snaží motivovat obce, zastupitelstva i samotné občany k uskutečňování a podpoře pro-rodinných aktivit a zároveň hodnotí, jak se v různých koutech České republiky vychází vstříc dětem a jejich rodičům.

Soutěž Obec přátelská rodině vyhlašuje Ministerstvo práce a sociálních věcí a Stálá komise pro rodinu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR ve spolupráci s Asociací center pro rodinu a Sítí mateřských center v ČR. Vyhlašovatelé chtějí na jedné straně prostřednictvím neinvestičních dotací odměnit vítězné obce, ale také inspirovat ty, které teprve začínají a snaží se na svém rozvoji pracovat.

Do 31. července, kdy byla uzávěrka soutěže, zaslaly přihlášku na dvě stovky měst a obcí z celé republiky. V pořadí druhý ročník soutěže Obec přátelská rodině přináší řadu změn a novinek. Kromě zacílení soutěže na celou rodinu včetně seniorů a rozšíření oceňovaných pozic je to také vznik nové ceny v podobě originální skleněné sošky pro vítěze. Slavnostní vyhlášení vítězů šesti velikostních kategorií proběhne v Parlamentu ČR v listopadu 2009.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...