Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Mistrovství České republiky ve westernovém ježdění

Největší svátek westernových jezdců Western Riding Clubu ČR se bude konat třetí zářijový víkend v areálu Hipocentra Koryčany. V sobotu 19. září se jedou první kola patnácti westernových…

  • Publikováno: 12. 09. 2009

září, postoupí vždy deset nejlepších jezdců v každé soutěži.

Sobotní semifinále zakončí noční jezdecká a ohňová show. Ve více než tříhodinovém programu diváci uvidí staré kozácké umění – džigitovky v mistrovském podání manželů Rárových, vystoupí mistři lasa i biče, připraveno je i lasování a práskání bičem v sedlech koní – umění maďarských čikošů, členové jezdeckého oddílu při Hipocentru Koryčany předvedou čtverylku, ukázky anglického ježdění i drezury koně. Vložena bude i soutěž pro děti a vyvrcholením více než tříhodinového programu bude Půlnoční ohňové vystoupení v podání Klubu historického šermu Baštýři Brno.

Nedělní den bude již patřit těm nejlepším. Bude se soutěžit o mistrovské tituly ve všech westernových disciplínách. Začíná se v 9 hodin dopoledne, ale hlavní program je plánován na nedělní odpoledne. Ve 13 hodin nastoupí všichni jezdci na svých koních k slavnostnímu pozdravu divákům.
V odpoledním programu pak diváci uvidí showmanship at halter, kde jezdci předvádějí koně ze země, trail – jízdu přes překážky, western pleasure – ježdění pro radost, horsemanship, zajímavá je i soutěž superhorse, kde jezdci musí kombinovat umění práce na překážkách s prvky reiningu i dalších westernových soutěží. Vyvrcholením nedělního odpoledne bude reining, diváky jistě zaujme Freestyle reining, který se jede v kostýmech a na hudbu.

Kolem 17 hodiny bude již rozhodnuto a vše připraveno k dekorování mistrů ČR za rok 2009.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...