Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Studenti z celé republiky píší na Topzine.cz

Více než sedm desítek studentů ze středních a vysokých škol napříč celou Českou republikou spojuje internetový portál Topzine.cz, který k symbolickému datu 9. 9. 2009 přejde z veřejné beta verze…

  • Publikováno: 09. 09. 2009

Čtenáři si mohou vybírat z devíti rubrik, jejichž obsah tvoří výhradně studenti. „Celý projekt je koncipován tak, aby si mladí lidé mohli počíst o tom, co je baví, zajímá nebo co je může poučit. Prostor v magazínu dáváme klasickým mainstreamovým tématům, která se snažíme prokládat méně známějšími nebo alternativními, poutavě podanými náměty,“ řekl koordinátor projektu Martin Peška.

Celý obsah magazínu tvoří výhradně studenti žurnalistiky a dalších oborů, sami studenti tak předávají své zkušenosti svým mladším kolegům, kteří se teprve na vysokou školu chystají. Učí je psaní, základním žurnalistickým útvarům i práci s redakčním systémem nebo společnému plánování obsahu jednotlivých rubrik.

Od května bylo na Topzine.cz publikováno bezmála tisíc redakčních příspěvků. Mezi recenzemi filmů a profilů hudebních interpretů se objevil například také rozhovor s paralympijským vítězem v Pekingu ve střelbě kladkovým lukem Davidem Drahonínským či průzkum, jak se největší české a slovenské hudební festivaly starají o zdravotně postižené návštěvníky.

Portál už navštívily desetitisíce lidí. Podporu pro Topzine.cz vyjádřilo i několik umělců, jako je například světoznámý jazzman Pavel Jakub Ryba a dalších třináct kapel, které zahrají 10. října v pražském Abatonu na oslavě nultých narozenin Topzine.cz. Představí se například The Slots, Bek Ofis, Tlustá Berta, Fake Tapes, Temperamento, Imodium, ale i italští AIM nebo němečtí Green Frog Feet se svými tuzemskými kolegy, kapelou Rybičky 48.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...