Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Srdíčkový den pomůže nemocným novorozencům

Dne 14. a 15. září proběhnou tradiční srdíčkové dny, které pomáhají dětským nemocnicím. V loňském roce se vybralo 1 151 284 Kč, které pomohly nemocným dětem, jejich rodičům i lékařům rychleji a…

  • Publikováno: 08. 09. 2009

Sdružení Život dětem se v letošním roce opět obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Protože jsou přístroje drahé a velmi potřebné, je vítán každý dobrovolník.
Nemusíte prodávat pouze 14. a 15. září, srdíčka lze prodávat až do konce měsíce.
Vítány jsou třídy, oddíly i jednotlivci, každý se může zařídit podle svých časových dispozic.

Z vybraných peněz budou pořízeny inkubátory do prostor šesti neonatologických center v naší republice, konkrétně v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Praze a Ústí nad Labem. Jeden inkubátor stojí přibližně 1 000 000 korun a tato centra ho nezbytně potřebují k záchraně malých a vážně nemocných miminek.

Jedná se o lůžko, které umožňuje ošetřování těžce nemocných novorozenců, a to včetně těch s extrémně nízkou porodní hmotností (váhová kategorie 500 – 1000 g) vyžadujících intenzivní nebo resuscitační péči. V současnosti jde o jeden z nejmodernějších inkubátorů, který splňuje nejnáročnější podmínky jak pro pacienta, tak pro zdravotnický personál. Umožňuje nejen ošetřování pacientů vyžadujících umělou plicní ventilaci, ale i provádění eventuelních operačních zákroků.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...