Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Aquapark Olomouc

Navštívili jsme nově otevřený Aquapark Olomouc. V teplých srpnových dnech pro nás byla návštěva příjemným osvěžením a vychutnali jsme si všechny možnosti, které tento vodní svět nabízí ve své…

  • Publikováno: 03. 09. 2009

Areál olomouckého aquaparku se nachází v lokalitě „Pod Vlachovým“ v přímém sousedství Obchodního a zábavního parku Haná poblíž silniční výpadovky na Brno.

Areál má dvě části – vnitřní a venkovní. Můžete tedy rovnou jít do venkovního areálu přes letní pokladny. My jsme se vydali do haly k velké recepci a vstoupili jsme do vnitřní části aquaparku. Hned na počátku nás zaujaly dvě prohřívárny – tepidárium a pára.
Suché tepidárium je velmi příjemné a není obvyklé, aby bylo umístěno ve vodní části aquaparku – běžné je spíše v saunových světech. Před prohřívárnami je velký studený bazén pro ochlazení. Tato zóna je součást aquaparku a tak vstup je pouze v plavkách. Pokud byste chtěli relaxovat v klasické sauně, je pro vás určena saunová část aquaparku v horním patře. I tam se dostaneme.

Bazény jsou z nerezu a působí velmi moderním dojmem. Na poměrně malé vnitřní ploše je umístěno spoustu vodních atrakcí a radovánek. Divoká řeka, vířivky, dva tobogány. Na žlutém se mohou použít nafukovací kruhy, druhý je pak adrenalinový spacebowl. Dále zde naleznete vodní hřib, širokou skluzavku, vodní chrliče a masážní lavice. Součástí je i vnitřní dětský bazén s vodopádem, skluzavkou, malým chrličem a tryskami. V zimním období bude možné proplout do venkovní části relaxačního bazénu, v kterém jsou umístěny masážní trysky a protiproud. Průplav je v létě uzavřen a tak je nutné použít turniket. Většinou jde o krátké zdržení, jelikož turniket je jen jeden a přechody mezi vnitřní a vnější částí jsou časté.

Součástí vnitřní části je také občerstvení a relaxační zóny s lehátkami.

Venkovní část nabízí od června do září relaxační bazén s modrým, dlouhým tobogánem, chrličem, vodní stěnou, trampolínou, vodopádem a skluzavkou. Pro děti je připraven venkovní dětský bazén se splavem, skluzavkou, vodním ježkem a brodítky. Na suchu je možné využít hřiště na beach volejbal, dětské hřiště s lanovými atrakcemi a malou horolezeckou stěnou. Ke slunění jsou určeny travnaté plochy. Nechybí občerstvení. Pro plavce je připraven bazén na kondiční plavání.

Sauna je k dispozici v horním patře a najdete zde dvě prohřívárny – parní a klasickou finskou saunu. Finská sauna je spíše menší velikosti a má na stropě umístěné diody měnící barvu – příjemná colorterapie. Venku je umístěná vířivka, která při naší návštěvě nevířila. Sprchy pro ochlazení jsou klasické a jsou umístěny uvnitř i venku. Relaxační místnost s lehátky je vnitřní a pro zpříjemnění pobytu je zde LCD display, na kterém běží záběry z podvodní kamery, a tak uvidíte dopady návštěvníků využívající tobogán spacebowl. Saunový svět je možné dnes pojmout i velkoryseji s vícero prohřívárnami, zajímavými relaxačními zónami a zážitkovými sprchami. Nicméně, zde nabízí i pro milovníky saunování solidní základ a oživení při návštěvě aquaparku.

Aquapark Olomouc nabízí několik druhů masáží. Klasické relaxační a regenerační masáže, Bowenova talkovou masáž, Medovou detoxikační masáž, Breussovou masáž a Masáž lávovými kameny.

Ceny jsou velmi příjemné a to i díky ročnímu příspěvku statutárního města Olomouc na provozní náklady.
V době naší návštěvy (všední prázdninový den, kolem poledního) bylo v aquaparku cca 350 návštěvníků.

Aquapark se nám líbil, zejména tedy jeho venkovní část, žlutý tobogán a vodní masážní lehátka. Rádi se sem opět někdy vrátíme.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...