Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Výroční trh začíná

V původním významu je jarmark výročním trhem. Slovo vzniklo spojením německého Jahr (rok) a Markt (trh). Pražský jarmark se původního významu drží. Pražský jarmark se koná se jednou za rok. U…

  • Publikováno: 25. 08. 2009

K jarmarku vždy patřilo chutné jídlo a pití. Ani to v Praze nebude chybět. Tradiční jarmareční a staročeské speciality, včetně českého kapra a staročeské zabijačky, můžete zapít českým pivem nebo moravským vínem. Jedinečnou atmosféru jarmarků vždy dotvářelo vystoupení hudebníků a tanečníků. O to se v Praze od úterý 25. srpna do neděle 30. srpna 2009 postarají folklorní soubory nejen z České republiky, ale i ze zahraničí.

Letos se Pražský jarmark otevírá již pošesté. Počtem a kvalitou souborů, celkovou délkou programů a návštěvností je největším folklorním festivalem u nás. Každý ročník Pražského jarmarku je jiný a něčím zajímavý. Letos se divákům představí řada folklorním souborů působících v Praze. Prezentovat ale budou lidové písně a tance z většiny našich folklorních regionů. K 18 folklorním souborům z naší republiky je v programu i 17 souborů ze zahraničí, mimo jiné z Číny, Konžské demokratické republiky, Indonésie a Kapverdských ostrovů.

Folklorní sdružení ČR tradičně pečuje i o dětské folklorní soubory. Nebudou chybět ani na Pražském jarmarku. Dětské soubory a účastníci Mezinárodní dětské tvůrčí dílny budou každý den „předskokany“ souborů dospělých.

Ve středu 26.8. zažije centrum Prahy slavnostní průvod všech účinkujících v krojích svých zemí. Ve 14 hodin vyjde průvod ze Staroměstského náměstí, projde Celetnou ulicí a přes Příkopy, Můstek a Rytířskou ulici dojde do cíle, na pódium na Ovocném trhu.

Nenechte si ujít neopakovatelnou atmosféru výročního trhu v kulisách historického centra Prahy.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...