Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Terezín se chce dostat na prestižní seznam UNESCO

Radnice v Terezíně a Ústecký kraj pojaly společně smělý plán: získat peníze a dosáhnout tak oživení historických staveb v Terezíně a dostat se na seznam světového dědictví organizace UNESCO. …

  • Publikováno: 14. 08. 2009

Úředníci kraje mají nyní zjistit, co všechno může kraj a město pro tuto věc udělat. Není to sice poprvé, kdy se o Terezínu v souvislosti se zapsáním do prestižního seznamu hovoří, tentokrát se ale na věci pracuje ve vší vážnosti.

Na opravy Terezína chce sdružení získat dotaci od ministerstva kultury. K jejímu získání může výrazně přispět už jen fakt, že město bude pro zapsání do seznamu mezi oficiálními kandidáty.

,,Nominační proces už jsme zahájili ve spolupráci s ministerstvem kultury a Národním památkovým ústavem. Dokumentace má být předložena výboru světového dědictví, jehož experti pak během schvalování přihlášky budou pracovat také u nás ve městě,“ popsal tajemník terezínské radnice Miloslav Kubíček.

Experti UNESCO by měli svůj verdikt sdělit do poloviny roku 2012. Pokud by byl kladný, od následujícího roku by byl unikátní komplex pevnostních budov z období panování Marie Terezie zapsán na seznam.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...