Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Havlíčkův Brod hostí po páté mezinárodní setkání mladých novinářů

V týdnu od 16. do 23. srpna se v Havlíčkově Brodě uskuteční pátý ročník Letní žurnalistické školy Karla Havlíčka Borovského, kterého se letos zúčastní vedle tří desítek Čechů také patnáctka…

  • Publikováno: 14. 08. 2009

Doplní tak už tradiční českou a slovenskou účast žurnalistické školy,“ uvedl Milan Pilař, spoluautor projektu novinářského kempu.

Na všechny účastníky pátého ročníku čeká bohatý program, který je zčásti otevřený také široké veřejnosti nejen z Vysočiny. „Ve spolupráci s Americkým centrem při Velvyslanectví USA v Praze pořádáme dvoudenní Americké dny na Vysočině. V jejich rámci bude hostovat v Brodě se dvěma přednáškami Edmund Lambeth, profesor University of Missouri, Mary Thompson Jones, chargé d´affaires USA v Praze, zahájí výstavu Barack a Michelle Obamovi v Praze a vystoupí s přednáškou Veřejná diplomacie v praxi.

Připraveny jsou další semináře, přednášky a debaty, v nichž se mohou zájemci setkat mimo jiné s Milošem Zemanem, Danou Drábovou, Janou Lorencovou z České televize, vysokoškolskými učiteli z Univerzity Karlovy či Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, novináři z Českého rozhlasu, Aktuálně.cz či České televize nebo publicisty Karlem Hvížďalou, Jaroslavem Veisem či Jaroslavem Šonkou,“ dodal Milan Pilař.

Jeden večer věnují pořadatelé Jižnímu Tyrolsku, kde letos proběhl první ročník soutěže Školní časopis Jižního Tyrolska (obdoba soutěže Školní časopis Vysočiny, který se letos uskutečnil už po druhé) a jeho vítězové se účastní týdenního pobytu v Brodě. „Součástí večera bude česká premiéra dvou dokumentů, které mapují česko-jihotyrolské vztahy v minulosti a současnosti. Jedná se o snímky I bin a Tschech! (Franz und Pavel Gamper) a Česko-Tyrolsko (Česko-tyrolská setkání), oba měly premiéru letos v zimě v Brixenu, partnerském městě Havlíčkova Brodu,“ doplnil Milan Pilař.

Týdenní kemp mladých zájemců o média začíná v Havlíčkově Brodě v neděli 16. srpna a vyvrcholí o týden později. Po celou dobu kempu bude v prostorách Staré radnice v Havlíčkově Brodě k vidění výstava Bourání zdí – nezávislá generace, která přináší výpovědi mladých i starších o změnách v Evropě v uplynulých dvaceti letech. Autorkami výstavy jsou tři studentky – Julia Michalsky, Tanja Pavlyshynets a Stera Parsa, která se týdenní akce osobně zúčastní.

Letní žurnalistická škola Karla Havlíčka Borovského 2009 se koná za podpory Friedrich Bert Stiftung, kraje Vysočina, města Havlíčkův Brod, společnosti ROSS, Krajské knihovny Vysočiny v Havlíčkově Brodě.
Mediálními partnery jsou Česká televize, Český rozhlas Radiožurnál, Aktuálně.cz, Vysočina-news.cz, Televize HBin, Deník a Jihlavské listy.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...