Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Chceme vidět, co si myslíte o právech dítěte!

We want to see what you think about children’s rights! Před 20 lety vznikla Úmluva o právech dítěte. V roce 1989 bylo rozhodnuto, že jsou potřeba zákony chránící děti, protože mladí pod…

  • Publikováno: 10. 07. 2009

Právě proto bylo snahou pro ně zajistit uznání lidských práv. Důsledkem toho vznikla právě Úmluva o právech dítěte (CRC), která dětem stanovuje základní lidská práva: právo na život, osobní rozvoj, ochranu před škodlivými vlivy, zneužívání a vykořisťování, plné zapojení do rodiny, kultury a společenského života.

U příležitosti schválení Úmluvy o právech dítěte vyhlásila organizace UNICEF videosoutěž pro mladé lidi.
Pozorně si přečtěte svá práva a přemýšlejte, co pro vás znamenají. Pak o tom natočte video. Natočte, co pro vás vaše práva znamenají v globálním měřítku, ve vašem státě nebo jen ve vaší komunitě. Třeba narazíte i na situaci, kde jsou dětská práva porušována nebo nejsou naplňována. Nebo naopak. Třeba uvidíte, jak se kolem vás práva dětí dodržují a děti z nich mohou čerpat veškeré výhody.

Soutěžní snímky budou umístěny na stránkách UNICEF a vítězné dílo pak bude použito při příležitosti oslav přijetí Úmluvy o právech dítěte. Maximální délka snímku je 1 minuta. Horní věková hranice soutěžících je 25 let.
Uzávěrka soutěže je 1. srpna 2009.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...