Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Ze Švédska pro děcka - o prevenci dětských úrazů

Švédsko je zemí s jednou z nejnižších úrovní smrtelných dětských úrazů v Evropě. Aby se znalosti a zkušenosti získávané v průběhu desetiletí rozšířily i do dalších zemí, zahájilo obchodní…

  • Publikováno: 29. 06. 2009

Tento program se koná ve spolupráci s Odborným sdružením praktických dětských lékařů a vybranými švédskými a českými partnery.

„Je známý fakt, že nejvíc nehod se stane doma. Chtěli bychom se proto podělit o ‚švédské know-how‘ a nabídnout chytrá řešení, jak učinit domov bezpečnějším místem pro děti,“ říká švédský obchodní rada, pan Nikki Brandt. V programu se klade důraz jak na preventivní opatření, která se snadno dělají doma, tak na důležitost pravidelných návštěv u pediatrů, varujících účinně před riziky úrazů v domácnosti. Ukazuje se totiž, že nejúčinnější formou prevence je informovanost. Děti rodičů s vyšším vzděláním a širšími znalostmi jsou podle statistiky méně náchylné stát se obětí domácího úrazu.

Jakmile získáme informace, jak vytvořit prostředí bez nehod, můžeme zlepšit bezpečné vybavení svého domova a tak i snížit nebezpečí nehod. Pokud si uvědomíme, jak dochází k nehodám dětí, můžeme jim zabránit zajištěním přiměřeného životního prostoru.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...