Přidat inzerci

Facebook

Navigace


České mistrovství ve skládání Rubikovy kostky

Rubikovu kostku znají snad všichni; mechanický hlavolam skládající se z dvaceti šesti kostek v šesti barvách. Mořit se s ní a trápit se, aby přišel někdo jiný a složil ji místo nás - komu se to…

  • Publikováno: 23. 06. 2009

V roce 1974 ji do světa vypustil maďarský profesor architektury Ernő Rubik a od té doby se stala snad největším fenoménem na poli hlavolamů.

Také mistrovství skládání Rubikovy kostky na čas poutá pozornost mnoha diváků. Soutěžící dostanou stejně rozhozenou kostku a potom je už jen na jejich zdatnosti a schopnosti kombinovat nejrůznější varianty posunů, zda se jim ji podaří složit.

České mistrovství bude zjednodušenou variantou celosvětového klání. Probíhat bude v rámci již patnácté výstavy z cyklu Hry a Hlavolamy, která se uskuteční ve dnech 10. – 13. září 2009 v Novoměstské radnici.
První dva dny bude probíhat kvalifikace, z níž do finále postoupí ten, kdo složí Rubikovu kostku v čase kratším než tři minuty. Samotné finále se uskuteční 12. září od 12:00. Systém finále bude určen v sobotu podle počtu přihlášených účastníků. Proběhne v kategoriích junior pro děti do 12 let, v kategorii senior pro lidi starší 47 let a open kategorii, která není věkově omezena.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...