Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Cenu Přístav obdrželo pět laureátů za podporu mimoškolní činnosti s dětmi

Česká rada dětí a mládeže (ČRDM) udělila již poosmé Cenu Přístav, určenou vybraným zástupcům veřejné správy a samosprávy za jejich významnou podporu mimoškolní činnosti s dětmi a mládeží. Za…

  • Publikováno: 22. 06. 2009

června 2009 čtyři laureáti. Jsou jimi okříšský starosta Josef Kula, křivoklátský starosta Milan Naď, pacovský starosta Lukáš Vlček a vedoucí odboru školství na ostravském magistrátu Marta Szücsová. ČRDM zároveň udělila i jednu mimořádnou Cenu Přístav, a sice náměstkyni pražského primátora Marii Kousalíkové.

Podle regulí, jimiž se udělování Ceny Přístav řídí, musejí kandidáty navrhnout alespoň tři občanská sdružení dětí a mládeže nebo DDM a SVČ (Domy dětí a mládeže, Střediska volného času). Ocenění má podobu ručně malované „trosečnické“ láhve, v níž je uloženo emotivní poselství. Mezi letošními navrhovateli byli mj. členové TOM Krokodýl Ostrava, Pionýrská skupina Kamarádi cest Okříšky, Děti Křivoklátska či TJ Sokol v Okříškách.

Smyslem Ceny Přístav, kterou ČRDM uděluje již od roku 2002, je upozornit na dobré zkušenosti z komunální politiky. Symbolické ocenění konkrétním představitelům této sféry může být chápáno i jako jejich povzbuzení do další práce, respektive následováníhodný příklad pro ostatní.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...