Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Na Bambiriádu přišlo letos přes 200 000 lidí

I přes rozmary počasí, které v některých ze 14 měst prověřilo připravenost organizátorů, se jedenáctý ročník Bambiriády rozhodně vydařil. Podle dosud zjištěných informací si na ni letos našlo…

  • Publikováno: 13. 06. 2009

Loni jich bylo ve 28 městech na 250 000.

„Bambiriáda byla podle mého názoru opět úspěšná,“ shrnula výsledek čtyřdenního úsilí tisíců dobrovolníků projektová manažerka Blanka Lišková. Rodiče podle ní pochopili význam Bambirády – totiž to, že se nejedná o „dětský den“, ale o prezentační akci, která vedle různých soutěží a her nabízí spoustu informací o programech jednotlivých sdružení.

Blanku Liškovou potěšil i velký zájem o doprovodnou hru o zajímavé pexeso. „Pozorovala jsem rodinky, které přemýšlely nad otázkami a samy se mi pak přišly přiznat, že se dozvěděly spoustu nových věcí. Taková zpětná vazba vždycky potěší,“ dodala. Upozornila také, že i panelová výstava informující o více než 70 dětských sdruženích měla smysl. „Málokdo z návštěvníků tušil, že ČRDM je střešní organizace tolika sdružení. Po celou dobu jsem odpovídala na všetečné otázky rodičů, ale i učitelkám z několika základních škol… Samozřejmě, že nám hodně velkou radost udělalo kladné hodnocení akce ze strany paní Livie Klausové, manželky prezidenta republiky,“ připomněla nakonec Blanka Lišková úvodní proslov manželky prezidenta republiky.

Bambiriádní atmosféru si návštěvníci 11. ročníku akce mohli užít v některém z těchto měst: Beroun, Brno, České Budějovice, Chomutov, Chropyně, Chrudim, Jihlava, Karlovy Vary, Liberec, Náchod (s pobočkou v Rychnově nad Kněžnou), Ostrava (s pobočkami Havířov, Frýdek-Místek, Třinec), Plzeň, Praha a Zábřeh. Tam všude se o pozornost rodičů s malými dětmi ucházeli vedoucí z řady různých mládežnických organizací – táborníci, ymkaři, tomíci, mladí hasiči, woodcrafteři, skauti, pionýři, debrujáři, foglarovci a mnozí další. I od nich zazněly věty o přínosu pořádané akce.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...