Přidat inzerci

Facebook

Navigace


I dobrovolnictví může být skvělým programem na léto

Dobrovolná práce pro přírodu nebo památky, neobvyklé zážitky, poznávání netradičních aktivit a přátelský kolektiv... to jsou prvky, které už 35 let provázejí letní akce pořádané Hnutím…

  • Publikováno: 09. 06. 2009

Jsou určeny všem mladým lidem, které láká zajímavý program i nové zkušenosti. Ty mohou získat třeba při budování naučných stezek, obnově pastvin nebo experimentální archeologii. Nabídka všech připravovaných akcí je k dispozici na oficiálních internetových stránkách hnutí Brontosaurus.

Zájemci o letní dobrovolničení si mohou vybrat z pestré nabídky témat programu, lokalit nebo druhu práce.
Jedinečné prázdninové tábory připravují Brontosauři rovněž pro děti nebo rodiče s dětmi a nechybí ani různé sportovní nebo vzdělávací akce pro začínající organizátory.

Dobrovolníci mohou s Brontosaurem vyrazit dokonce i do zahraničí. Jednu takovou zkušenost nabízí tábor pořádaný v Českém Banátu uprostřed rumunských hor.
„Mladí lidé, kteří zde budou pomáhat našim krajanům, mohou poznat tradiční zemědělství s velkým podílem ruční a zvířecí práce, původní řemesla, zvyky, ale i obtížný život místních vesničanů,“ líčí netradiční tábor jeden z organizátorů, Martin Koudelka.

Hnutí Brontosaurus svými aktivitami působí v oblasti neformálního vzdělávání a výchovy k nekonzumnímu způsobu života, osobnostnímu rozvoji a vztahu k přírodě. „Dobrovolnické akce mladým lidem nabízí aktivní trávení volného času a zároveň každoročně přispívají k zachování mnoha přírodně nebo historicky cenných lokalit,“ říká Dalimil Toman, vedoucí kanceláře Brontosaura.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...