Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Bambiriádu 2009 slavnostně zahájila Livie Klausová

Letošní ročník Bambiriády včera slavnostně zahájila na pražském Střeleckém ostrově Livie Klausová. V krátké úvodní řeči ocenila práci lidí z rozmanitých mládežnických organizací, kteří se…

  • Publikováno: 05. 06. 2009

Bambiriádu přitom označila za největší přehlídku toho, čím se děti ve svém volném čase zabývají – nebo by se zabývat mohly. „Všem dětským návštěvníkům letošní Bambiriády přeji, aby v té široké nabídce možností, jak trávit volný čas – nejen během školního roku, ale i během prázdnin – nalezli ty správné vedoucí oddílů, kamarády,“ dodala na závěr.

Aleš Sedláček při slavnostním zahájení připomněl motto letošního ročníku Bambiriády „Nás se to týká“. Heslo dal do souvislosti jednak se stejnojmenným preventivním projektem ČRDM a jednak se snahou čelit apatii určité části naší mladé generace. „Je čím dál tím větší počet mladých lidí a dětí, kteří programově nechtějí dělat nic; už ani počítače pro ně nejsou tak zajímavé, jako byly,“ podotkl.
Další význam uvedeného motta představuje i humanitární dar – učební pomůcky a vybavení včetně počítačové techniky – adresovaný škole v kosovské obci Šajkovac. Symbolický šek v hodnotě bezmála 4 000 eur převzal z rukou předsedy ČRDM Aleše Sedláčka a jednatele sponzorské firmy Office-Centrum Tomáše Lišky 1. zástupce náčelníka Generálního štábu generálmajor Ing. Josef Prokš, zastupující naši armádu, která se přepravy daru ujala.

Bambiriáda 2009 se koná souběžně se dvěma evropskými konferencemi svolanými do Prahy: jde o Youth Event čili konferenci zástupců rad mládeže z celé Evropy a dále o konferenci ředitelů odborů zodpovědných za mládež na příslušných ministerstvech školství.
Účastníci těchto setkání, provázení ministryní školství, mládeže a tělovýchovy Miroslavou Kopicovou, ještě před jejím „oficiálním“ zahájením Bambiriádu na Střeleckém ostrově navštívili a seznámili se tam jak s podstatou, tak i s konkrétní podobou celé akce.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...