Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Tábor pro rumunské Čechy v Banátu

Banát je oblast rozdělená na tři části - východní se nachází v Rumunsku, západní v Srbsku a menší severní část v Maďarsku. Čeští osadníci přišli do rumunského Banátu v polovině 19. století a…

  • Publikováno: 04. 06. 2009

Asociace turistických oddílů mládeže (A-TOM) s Ligou lesní moudrosti připravují i letos dva turnusy táborů v rumunském Banátu pro tamní krajany. Loni pod stany v údolí U Petra trávilo letní prázdniny pětačtyřicet banátských dětí.
Letos budou počty obdobné, místo stejné. Krásná a nedotčená krajina, svým rázem spíše horská. Malebné české vesnice s dobrosrdečnými lidmi mluvícími půvabnou češtinou. Na tomto pozadí proběhnou srpnové stanové tábory pod taktovkou vedoucích z obou spřátelených organizací.

Organizačně jsou tábory velmi náročné z hlediska dopravy dětí, ale i materiálu – s tímto budou opět muset pomoci povozy. Tedy snad se opět „zadaří“ a všem účastníkům zbudou krásné vzpomínky.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...