Přidat inzerci

Facebook

Navigace


25 000 dětí stráví léto na skautském táboře

Schopnosti jako postarat se o sebe, umět se prosadit v kolektivu a pracovat v týmu si přivážejí děti ze skautských táborů. Program je postaven tak, aby děti na táborech nejen odpočívaly, hrály…

  • Publikováno: 03. 06. 2009

Letos se skautských táborů zúčastní přes 25 000 dětí.

„Tábor je pro vedoucí završením celoroční činnosti a pro děti sled neobvyklých prožitků. Desetiletý kluk se ocitá v jiném světě, maminka daleko, ruch a služby velkoměsta také. Je to obrovská škola odpovědnosti, samostatnosti, sounáležitosti a týmových dovedností,“ říká o táborech svého oddílu šestadvacetiletá vůdkyně Barbora Kolářová z Prahy.

Celkem se v létě uskuteční přes 1000 skautských táborů. Jsou určené především pro děti, které v průběhu roku navštěvují pravidelně oddíly. Tábor je vrcholem jejich činnosti. Děti nejezdí na tábor s nikým cizím, ostatní účastníky i své vedoucí dobře znají. Průměrná délka skautského tábora je 16 dní. Pro mladší děti tábor trvá zpravidla dva týdny, pro starší tři i čtyři týdny. Průměrná cena třítýdenního tábora se pohybuje mezi 2400,– a 3600,– korunami.

O děti se na táborech starají skautští vedoucí s náležitou kvalifikaci. Vedoucí tábora musí mít složené vůdcovské zkoušky, které představují zvládnutí oborů jako je pedagogika, psychologie, právo, hospodaření, zdravověda, metodika, tělovýchova a další. Bez této kvalifikace nelze uspořádat skautský tábor. I z těchto hledisek se jeví jako nejspolehlivější tábory organizací, které s dětmi pracují celoročně.

Skautské hnutí, které má na celém světě přes 40 milionů členů a prošlo jím přes půl miliardy lidí, oslavilo v roce 2007 sto let od začátku své existence.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...