Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Osmero dobrého tábora: 7. Tábor rozvíjí osobnost účastníka

Letní dětské tábory se kvapem blíží a tak informační centrum Borovice.cz a projekt Opravdu dobrý tábor spojili své síly, aby vám přinesli důležité a zajímavé rady jak postupovat při výběru…

  • Publikováno: 25. 05. 2009

Osmera dobrého tábora: Tábor rozvíjí osobnost účastníka
Děti na táboře by neměly čas jen „trávit“. Tábor by pro ně měl vždy být přínosem, rozvíjet jejich vědomosti i praktické dovednosti a v neposlední řadě schopnost začlenit se mezi ostatní a komunikovat s nimi. Měl by tak pomáhat dětem v pochopení základních občanských a životních hodnot.
Vedoucí by měli přistupovat k dětem pozorně a ke každému i individuálně s ohledem na jeho možnosti, aby jim pomohli rozšiřovat jejich obzor.
Děti se bez rodičů naučí mnohé věci řešit samy s pomocí vedoucích a instruktorů , což jim vždy pomáhá ve škole i později v životě. Dokáží se lépe prosadit a získají odvahu hovořit o svých pocitech a potížích. Rodiče pak často zjišťují, že jejich děti mají schopnosti, které dosud sami nerozpoznali.

Úspěšný projekt občanského sdružení Pionýr Opravdu dobrý tábor se i letos dočkal svého pokračování. Cílem tohoto projektu je zvýšení povědomí veřejnosti v oblasti obecných pravidel, jež by měl splňovat každý tábor, a ochrany práv spotřebitelů služeb rekreačního charakteru pro děti a mládež. Cílovou skupinu tvoří především rodiče dětí – budoucích účastníků táborů a pobytových akcí.
Prostřednictvím dlouhodobé informační kampaně realizované ve sdělovacích prostředcích, na informačních webových stránkách www.dobrytabor.cz a dále prostřednictvím vlastních tištěných materiálů, jejíž součástí je i příprava kontaktních akcí určených veřejnosti s nabídkou setkání s odborníky, se snažíme prohloubit zájem rodičovské veřejnosti o tuto problematiku. Projekt úspěšně probíhá již od roku 2005.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...