Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Osmero dobrého tábora: 6. Tábor má dostatek informací pro všechny

Letní dětské tábory se kvapem blíží a tak informační centrum Borovice.cz a projekt Opravdu dobrý tábor spojili své síly, aby vám přinesli důležité a zajímavé rady jak postupovat při výběru…

  • Publikováno: 18. 05. 2009

Osmera dobrého tábora: Tábor má dostatek informací pro všechny
Rodiče a samozřejmě i děti mají právo na jakékoli informace, o kterých si myslí, že se týkají tábora. Provozovatel by měl jasně vyjádřit, co všechno zahrnuje cena, dále by měl poskytnout všechny organizačně nezbytné informace, stručně tak i ty, které napomáhají pocitu pohodové a bezpečné akce. Bez pardonu by proto provozovatel měl rodiče vybavit informacemi o odjezdu, příjezdu, telefonickém a poštovním spojení na tábor na hlavního vedoucího a zdravotníka, seznamem doporučených věcí (pro konkrétní tábor) – a to vše nejlépe v písemné podobě.
Rozsah dokumentace, kterou naopak provozovatel vyžaduje, je spíše známkou zodpovědnosti, s jakou k táboru přistupuje. Závazná přihláška, ve které se vymezují podmínky stornopoplatků a ke které se přikládá posudek o zdravotní způsobilosti dítěte k účasti na zotavovací akci a škole v přírodě, dokládá, že provozovatel má zájem především o zdárný průběh akce a zdraví dítěte. Naopak provozovatel, který má na všechno vyhýbavé odpovědi, nebude mít asi všechno rozmyšleno a naplánováno.

Úspěšný projekt občanského sdružení Pionýr Opravdu dobrý tábor se i letos dočkal svého pokračování. Cílem tohoto projektu je zvýšení povědomí veřejnosti v oblasti obecných pravidel, jež by měl splňovat každý tábor, a ochrany práv spotřebitelů služeb rekreačního charakteru pro děti a mládež. Cílovou skupinu tvoří především rodiče dětí – budoucích účastníků táborů a pobytových akcí.
Prostřednictvím dlouhodobé informační kampaně realizované ve sdělovacích prostředcích, na informačních webových stránkách www.dobrytabor.cz a dále prostřednictvím vlastních tištěných materiálů, jejíž součástí je i příprava kontaktních akcí určených veřejnosti s nabídkou setkání s odborníky, se snažíme prohloubit zájem rodičovské veřejnosti o tuto problematiku. Projekt úspěšně probíhá již od roku 2005.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...