Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Nonsens - výstava nesmyslů a kuriozit v Brně

Nonsens - tak se jmenuje jedna z expozic v brněnském Technickém muzeu. Mottem výstavy je hledání smyslu v nesmyslu, a to doslova. Jde o prezentaci svébytných uměleckých artefaktů, jejichž…

  • Publikováno: 07. 04. 2009

Je zde kladívko vyrobené z křehkého porcelánu nebo soška Leoše Janáčka, který vybaven puškou a oblečen do mysliveckého stejnokroje právě „složil“ Lišku Bystroušku. Zajímavá je dvojice tandemových kol. „U prvního, takzvaného odvráceného tandemu pro manžele, sedí dvojice zády k sobě, u milenecké varianty jsou řídítka naopak naproti sobě,“ uvedla mluvčí muzea Klára Havlíčková.

Tvůrce objektů – nejen profesionální výtvarné umělce, ale i techniky, zručné řemeslníky nebo hudebníky – spojila touha vymanit se alespoň občas formou hry a nadsázky z novodobého nevolnictví, vyprodukovaného dnešní záhadně racionální a současně i iracionální společností.

Expozice bude přístupná do 17.5.2009. O den dříve se v Brně koná Muzejní noc, kdy se pro veřejnost zdarma otevřou dveře většiny brněnských galerií, muzeí a výstavních prostor. Na tento večer muzeum připravilo vyhlášení vítězů soutěže o nejlepší názvy pro vystavené exponáty.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...