Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Ve finále Zlatého Ámose 2009 bude sedm pedagogů

V úterý 10. března se v zrcadlových sálech MŠMT ČR rozhodovalo o finalistech ankety Zla-tý Ámos 2009. Z 16 pedagogů jich mělo do finále postoupit šest, nakonec porota do finále poslala sedm.…

  • Publikováno: 11. 03. 2009

Zatímco v regionálních kolech ankety Zlatý Ámos záleželo především na žácích, kteří si museli připravit originální obhajobu své paní učitelky nebo svého pana učitele, v semifinále byli kan-toři sami, bez svých žáků. „Ze zkušenosti víme, že toho se učitelky a učitelé obávají nejvíc. Jde jim totiž o hodně, o to nezklamat své žáky,“ říká ředitel ankety Slávek Hrzal. Potvrdil to i jeden z postupujících, Michael Radimerský, když řekl: „Teď už je to jedno, ve finále můžeme klidně pro-hrát, hlavní je, že jsme postoupili, že jsem ten svůj tým, který mne nominoval, nezklamal.“ Jak je semifinále pro pedagogy náročné vyjádřila stručně a jasně Lucie Andělová: „Já jsem byla v šoku,“ řekla po té, co se ozvalo její jméno mezi postupujícími.

„Za ty dva roky, co se potkávám s finalisty ankety Zlatý Ámos, tak jsem si uvědomil, že mají jedno společné,“ prozradil po předání pamětních listů ministr školství Ondřej Liška. „Mají v sobě jakousi jiskru. Přesto, že učí a pracují v náročných podmínkách, přesto si tu jiskru uchovali,“ pokra-čoval Liška.

V semifinále kantoři vyplňovali test psychické odolnosti, který připravil předseda poroty MUDr. Jan Cimický, prezentovali svou cestu k nominaci do Zlatého Ámose a čekal je i pohovor s porotci.

Veřejné finále ankety Zlatý se koná v pátek 27. března od 14 hodin v kongresovém centru Olšanka v Praze. Hosty budou Josef Náhlovský, Jana Paulová a dívčí skupina 5 angels. Slavnostní korunovace pak proběhne o den později, v sobotu 28. března na Kantorském bále v hotelu Bel-vedere.

Organizátoři pro finalisty organizují v Praze pestrý program. Ještě před finálovou soutěží je ve čtvrtek 26. března již tradičně přijme na pražském Hradě manželka prezidenta paní Livie Klau-sová a večer si prohlédnou Český rozhlas, který je jedním z partnerů ankety. V sobotu kromě Kan-torského bálu a slavnostní korunovace navštíví finalisté dětský ráj v areálu zámku Berchtold neda-leko Prahy v obci Kunice-Vidovice a odpoledne budou hosty slavnostního koncertu ke Dni učitelů ve Vinohradském divadle.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...