Přidat inzerci

Facebook

Navigace


První XD Theater v ČR zahájil provoz

V prostorách zábavního komplexu CENTRUM BABYLON LIBEREC byl spuštěn do provozu první virtuální 4D simulátor v ČR. XD Theater nabízí projekci 3D filmů doplněnou čtvrtou dimenzí – pohybem…

  • Publikováno: 10. 03. 2009

XD Theater neboli 4D simulátor má osm oddělených sedadel, z nichž každé umí 100 různých pohybů a mohou se pochlubit až 2G přetížením. Sledovat filmovou projekci prostorově v 3D umožňují návštěvníkům speciální brýle. Simulátorem zní hi-fi prostorový zvuk. K realitě přibližuje zážitek i senzuální prožitky – fouká tu například vítr.

V nabídce je celkem pět různých filmů. Od ledového Výletu do Arktidy, přes oblast sci-fi – Cesta do středu země či průlet nad neobjevenou planetou. Nechybí ani adrenalinový zážitek. XD Theater nabízí v této oblasti film Strašidelný důl. Na své si přijdou i menší diváci – Jett and Jinn je průlet nad ulicemi velkoměsta i pod nimi.

Jeden film přijde zájemce na 60 Kč, dva na 100 Kč, tři na 120 Kč. Rodinné vstupné pro dva dospělé a dvě děti stojí 180 Kč.

XD Theater neboli 4D simulátor je jediný svého druhu v České republice a dokonce i v okruhu více než 2 000 km kolem. Na území Evropy jsou tyto XD simulátory v celkem 6 městech ve Skotsku, Rusku, Španělsku a Turecku.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...