Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Tamjdem: Víkend s uprchlíky v azylovém zařízení u Brna

Dobrovolnický program TAMJDEM nabízí dobrovolnictví jako poutavou alternativu k ostatním způsobům trávení volného času. V první řadě chce nabídnout mladým lidem bezprostřední zkušenost s…

  • Publikováno: 16. 02. 2009

Tamjdem je víkendový miniworkcamp, který se koná přibližně jednou do měsíce, kdy se sejde parta lidí, kteří nabídnou svou pomoc některé neziskové organizaci. Tamjdem organizuje Duha – sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi.

O víkendu 20. až 22. února pojede Tamjdem vůbec poprvé za uprchlíky, a to do azylového zařízení v Zastávce u Brna. Přidejte se i vy. Přibližně sedmdesát běženců především z postsovětských republik, Vietnamu a Mongolska zde čeká na rozhodnutí o udělení či odmítnutí azylu. Řízení se může protáhnout až na pět let, azyl získává jen jedno až dvě procenta žadatelů. Atmosféra by byla dosti tíživá, nebýt podané ruky několika neziskových organizací, které poskytují právní poradenství, psychologickou podporu a čas od času trénují svědomí většinové společnosti.

Dobrovolníci z partnerské organizace Tamjdemu, sdružení Nesehnutí, pravidelně docházejí za dětmi ze střediska. Sice zde existuje cosi jako školní družina, ale skutečného zájmu se ze strany Čechů dočkají jen zřídka, a tak jsou jejich návštěvy dětmi vítány s nefalšovaným nadšením.

Tamjdem připraví na sobotu hry, které vyvrcholí cestou za pokladem. S dospělými si zahraje fotbal. V sobotu večer zahraje kus o černé labuti a nešťastném princi a v neděli čeká účastníky akce za Tamjdem malý seminář o uprchlících v České Republice.

Všechno se musí připravit až na místě, proto pokud se chcete přidat, budete vítáni. Přijeďte připraveni se chopit iniciativy a patřičně se soustředit!

Více informací o přihlášení a podrobnosti o akci najdete zde.

Článek o zařízení Zastávka u Brna uveřejnil Člověk v tísni.
Zážitky z návštěvy malých uprchlíků si můžete přečíst zde


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...