Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Bohouš a Dáša za lidská práva

Člověk v tísni vydal metodickou příručku pro středoškolské pedagogy s názvem Bohouš a Dáša za lidská práva. Příručka pedagogům umožní pracovat s tématikou lidských práv prostřednictvím…

  • Publikováno: 29. 12. 2008

Tento výukový materiál jako jeden z prvních v České republice komplexním způsobem zpracovává to, jakým způsobem ve školách pracovat s tématikou lidských práv. Hlavním cílem příručky je přiblížit a představit často nejasný a nejednoznačný pojem „lidská práva“.

„Děje se tak ve dvanácti kapitolách, které se věnují tématům jako diskriminace, svoboda projevu, terorismus nebo práva dětí. Většina z kapitol je uvedena krátkým komiksovým příběhem a doprovázena aktivitou, kterou mohou učitelé přímo zařadit do výuky,“ říká ředitelka vzdělávacího programu Varianty společnosti Člověk v tísni Petra Skalická.

Autory textů jsou odborníci věnující se oblasti lidských práv: člen Rady vlády pro lidská práva Jan Kratochvíl, zakladatel Ligy lidských práv Jiří Kopal i pracovníci lidskoprávní sekce společnosti Člověk v tísni, která má s tématikou ochrany lidských práv dlouholeté zkušenosti. Aktivity do hodin pak vytvořili pracovníci vzdělávací sekce společnosti Člověk v tísni, kteří se tomuto tématu věnují v rámci globálního rozvojového vzdělávání.

Publikace bude v současnosti distribuovaná na školy spolupracující se společností Člověk v tísni. Ostatní školy si mohou příručku Bohouš a Dáša za lidská práva objednat na adrese denisa.rosova@clovekvtisni.cz.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...