Přidat inzerci

Facebook

Navigace


MRKEV pro více než sedm desítek učitelů

Středa 5. a čtvrtek 6. listopadu budou v hostivařském Středisku ekologické výchovy patřit regionální konferenci pedagogů se zájmem o ekologii. Již poosmé se setkají učitelé různých stupňů škol…

  • Publikováno: 05. 11. 2008

R.K.E.V. (Metodika a realizace komplexní
ekologické výchovy), který je koordinován členskými organizacemi Sdružení středisek ekologické
výchovy Pavučina.

Letošní setkání je zaměřeno především na prezentaci příkladů dobré praxe při
začleňování ekologické výchovy do výuky a provozu školy. V dopolední části programu se budeme
věnovat konkrétním projektům a zkušenostem, v odpolední části budou probíhat praktické dílny, představuje středeční program, který je věnován pedagogům základních a středních škol, Tomáš Hodina, dlouholetý koordinátor akce.

Čtvrtek je pak pod názvem MRKVIČKA připraven především pro mateřské školky a pracovníky s nejmenšími dětmi. Setkání bude věnováno začleňování ekologické (environmentální) výchovy do výchovy předškolních dětí. Účastníci budou seznámeni s konkrétními projekty, programy, příklady dobré praxe a s aktuálními možnostmi spolupráce se středisky ekologické výchovy.
Také na druhý den je zařazeno několik praktických dílen.

Takováto setkávání mají obrovský smysl, protože pedagogové, kteří se nebojí nových přístupů, mají možnost získat řadu námětů a hlavně potkat stejně zaměřené učitele z jiných škol. Vidí, že jejich snaha má smysl a hlavně, že v tom nejsou sami, shrnuje jeden z významů takovýchto setkání Tomáš Hodina.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...