Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Sedm amerických univerzit přijímá studenty bez ohledu na finanční situaci

Nemůžete si dovolit platit drahé školné na prestižních amerických college? Sedm z nich vaše finanční situace nezajímá a pokud se už rozhodnou vás přijmout, poskytnou vám veškeré nutné…

  • Publikováno: 24. 10. 2008

Při need-blind admission vysoká škola u přijímacího řízení do bakalářského programu zvažuje pouze kvalitu kandidáta a to, zda chce konkrétní typ studenta v přijímaném ročníku mít.
Jelikož je tato politika pro školy finančně velmi náročná, mohou si ji dovolit pouze školy bohaté, které mají na takovou štědrost dostatek zdrojů, např. vybraných od absolventů.

Je jasné, že na školy nabízející tento typ pomoci se hlásí velké množství kandidátů a jedná se o školy z nejvýběrovějších. Přijímají obvykle jen několik procent z uchazečů, z nichž se slovem kvalitnídá jistě označit většina.

Need-blind admission pro zahraniční studenty uplatňuje Harvard University v Massachusetts, Princeton University v New Jersey, Yale University v Connecticutu, Williams College v Massachussets, Middlebury College ve Vermontu, MIT – Massachusetts Institute of Technology v Massachussets a nově také Dartmouth College v New Hampshire.

Slepota některých škol k finanční situaci studenta nabízí šanci všem talentovaným, cílevědomým a pracovitým studentům, protože odstraňuje jednu ze zásadních překážek studia na prestižní americké univerzitě – nutnost mít na účtu dostatek peněz. Na školy uplatňující tuto politiku je však nesmírně těžké se dostat, a tak je tato možnost vyhrazena pouze těm nejlepším a pro školu nejzajímavějším kandidátům.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...