Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Univerzální CVVZ 2008 - zadány poslední programové bloky!

CVVZ se nám kvapem blíží. V letošním méně početném ročníku vám nabízíme solidní řádku programů. Na konci září se nám podařilo postupně dozadat poslední velký blok nabízených kurzů, co ještě…

  • Publikováno: 03. 10. 2008

Nově zadané kurzy:
Za všechny nově zadané kurzy můžeme upozornit na novinky v podobě Geocachingu, Autorského divadla, Ekologických a výtvarných kurzů Sdružení pro volný čas ATLAS a BIOS či na odpočinkovou Exkurzi do Pivovaru Zubr v Přerově
Určitě stojí za povšimnutí zvýšený počet zážitkových kurzů a workshopů v podobě venkovních sportovních aktivit. Ultimate Frisbee, Speciální štafetovky, Inspirativní exkurze za ptactvem v sobotu odpoledne.

Z klasických kurzů:
by vám určitě scházelo Malování na tvář v podání našich slovenských kolegyněk. Určitě si nenechte ujít praktické semináře plné her a hříček v místnosti, seznamovaček, nebo klasické turnaje v knoflíkové kopané.
Kdo se těší do každoroční herny, může si oddechnout. Na hernu budou vymezené sice malé, ale hned dvě tělocvičny, takže si budete moci v mezičasech jako každoročně lámat hlavu nad novinkami od různých vydavatelů.
Výtvarným kurzům asi netřeba dělat velkou reklamu, jen připomeneme, že jich také pár přibylo. Např. dřevěné šperky, smaltování nebo drátkování bucláků.

Speciální pedagogiku a psychologii:
…máme letos zastoupenou také poměrně solidně: Kurzy jako Základy znakového jazyka včetně náhledu do vnímání sluchově postižených, Speciální pohybové aktivity pro zrakově a tělesně postižené – v těchto si můžete sami vyzkoušet, zda je zapojení takto postižených dětí do vašich aktivit opravdu problém, nebo se to naopak dá zvládnout poměrně snadno. PhDr. Binarová PhD. a PhDr. Pavel Humpolíček PhD. v pondělí a v neděli profesionálně pohovoří o Problémových dětech a o Poruchách v chování v dětství a dospívání. Kdo z nás si může troufnout minout takovouto odbornou přednášku?
Praktické cvičení na asertivitu a sociálně vztahové hry už je sice téměř obsazené, ale třeba ještě místečko chytíte. Kdybyste to náhodou nestihli, pak v mezilidské komunikaci stejně důležité jako asertivita je jistě Aktivní naslouchání. Stále je zde místo

Ohrožené programy – opravdu je máme zrušit?
Tak v prvé řadě si říkám, zda já sama dodržuji Dětská práva. Ne, že bych na svých táborech děti terorizovala, ale kdo z nás v době paní Stehlíkové ví, co si ještě může k dětem dovolit a co už ne?
Mezinárodní spolupráce má dle mého názoru také docela malou odezvu na to, jak aktuální je to v současnosti téma. Potřebujete pomoci opravit základnu a zároveň si procvičit angličtinu? Zorganizujte Workcamp! Další módní trend je zatím také celkem opomíjený. Jazykové vzdělávání má přece neoddiskutovatelný význam. Nikdo nemá zájem rozšířit nabídku své organizace o Jazykové tábory?

Páteční diskuze je samostatnou kapitolou Quo Vadis CVVZ? Nechcete znát odpovědi? Vždyť už padlo tolik otázek Pojďte se poprat v mezích asertivní výměny názorů.

Doplňkové aktivity:
K už zmíněné herně musím samozřejmě doplnit informaci o tom, že letos v žádném případě nesmí chybět čajovna. Ta nebude otevřená nonstop, jednak proto, abychom vás dostali na odpolední program a jednak proto, abyste byli druhý den ráno fresh na nové kurzy. Bude ale respektovat průměrné biologické hodiny a můžete si do ní zajít v typických útlumových časech 17:00 – 24:00, pokud ovšem nebudete bažit po kultuře na Klubu Spica Kromě koncerů si budete moci užít také diskotéku v jiném sále téhož kulturního centra.

V nabídce letošní CVVZ je jistě řada kurzů. Které v tomto článečku zmíněné nejsou, což neznamená, že by nebyly zajímavé. Pokud by měl někdo zájem o jmenný seznam všech unikátních názvů kurzů, není problém na požádání zaslat.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...