Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Vítězné projekty programu Make a connection 2008

Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) a společnost Nokia dnes oznámily 75 vítězných projektů letošního ročníku programu Make a Connection - Připoj se, které získají granty v rekordní…

  • Publikováno: 28. 09. 2008

Jeho cílem je podpora pozitivního rozvoje mladých lidí tím, že jim nabízí příležitost navázat užší kontakt s jejich rodinami, vrstevníky a okolím obecně. V České republice byl zahájen v dubnu 2002.
Nový ročník programu přinesl pozitivní změny. Rozšířila se například horní věková hranice účastníků z 24 na 26 let a šanci nově dostaly regiony v celé České republice oproti loňskému omezení na pět krajů.
Rok od roku nás překvapuje kreativita, neotřelost a vyzrálost mladých lidí, kteří nám zasílají své projekty, složil soutěžícím poklonu Ján Kolimár, ředitel společnosti Nokia pro Polsko, Českou republiku a Slovensko. Potěšil nás také fakt, že se letos programu po rozšíření působnosti zúčastnili dobrovolníci opravdu ze všech regionů. Když si procházím vítězné projekty, začínám věřit, že svět se skutečně může stát lepším místem k žití.
Ve vítězných týmech opět převládají koncepty zaměřené na práci s mládeží či handicapovanými spoluobčany, na ochranu životního prostředí či na podporu sportovních aktivit. Rok od roku se také zvyšuje podíl akcí v podobě výstav, koncertů apod., které mají za cíl pomoci menšinám žijícím v České republice snadněji se zapojit do společnosti a zároveň představit jejich kulturu české veřejnosti.
O aktivitách jednotlivých týmů z celé České republiky se můžete postupně dozvídat na stránkách www.pripojse.cz .
Nový, 8. ročník programu, bude vyhlášen koncem ledna 2009.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...