Přidat inzerci

Facebook

Navigace


ZEBRA SE ZA TEBE NEROZHLÉDNE!

Již druhým rokem pořádala Policie České republiky ve spolupráci s Českou radou dětí a mládeže a Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra ČR v prvním školním týdnu od 1. - 5. září 2008…

  • Publikováno: 13. 09. 2008

Právě na začátku školního roku, kdy děti usedají po prázdninách do školních lavic a dospělí se po dovolených vracejí do rušného silničního provozu měst, připomněla Policie České republiky chodcům, jak správně přecházet vozovku a především skutečnost, že ne vždy mají úplnou přednost na přechodech pro chodce.

Ze statistik Policie ČR vyplývá, že v roce 2007 bylo 1447 nehod na vyznačeném přechodu pro chodce, při nichž bylo usmrceno 33 osob. Za prvních šest měsíců letošního roku bylo zaznamenáno již 412 nehod na vyznačeném přechodu pro chodce, při kterých zemřelo 12 chodců. Jde o nehody a následky, kterým lze opatrností a zodpovědností chodců i řidičů předcházet.

„Již od sedmi hodin ráno před začátkem vyučování hlídky u základních škol dohlíželi na správné přecházení žáků, kteří v přítomnosti policistů i strážníků Městské policie dodržovali pravidla silničního provozu a na vyznačených přechodech přecházeli správně,“ uvedla policejní preventistka Dagmar Sochorová. Děti od hlídek za správné přecházení obdrželi kartičky s radami jak spráně přecházet vozovku a další drobnosti s logem Policie ČR a Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra.

Nerozhlédnout se před vstupem na přechod znamená hazard s vlastním životem, protože ZEBRA SE ZA TEBE NEROZHLÉDNE!


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...