Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Konkurz na dětskou kosmickou posádku: Expedice Mars 2008

Redakce rozhlasového pořadu pro děti Domino společně s Dětskou tiskovou agenturou (DTA) připravila pro své posluchače již pátý ročník konkurzu do dětské vesmírné posádky. Na úspěšné řešitele…

  • Publikováno: 31. 08. 2008

Akce se jmenuje EXPEDICE MARS 2008.
V pátek 26. prosince 2008 odjede z Prahy auto, které poveze členy dětské kosmické posádky do Belgie, do evropského vesmírného centra. Jejich jména zatím nemůžeme prozradit. Neznáme je. Jedním z nich můžeš být třeba právě ty. Pokud ti není méně než 10 a více než 17 let, domluvíš se anglicky a máš smysl pro hru a dobrodružství, tak už jen stačí přihlásit se do EXPEDICE MARS 2008.
Jak se přihlásit?
Je to velmi snadné. Stačí od 1. září 2008 poslouchat rozhlasové Domino (Český rozhlas 2 Praha od 19:10 hodin) a do konce září poslat pečlivě vyplněnou přihlášku (najdeš ji na rozhlasových webových stránkách www.rozhlas.cz/praha ). To slovo pečlivě ještě jednou zdůrazňujeme. Při vesmírném letu i malá chyba nebo malé opomenutí může stát posádku život. Proto i malá chyba nebo malé opomenutí při vyplňování přihlášky tě může vyřadit z konkurzu.
Co tě čeká?
Staneš se jedním z kandidátů na člena dětské vesmírné posádky, která uskuteční simulovaný let na Mars. V posádce bude pět odborností: palubní inženýr/počítačový expert, palubní lékař/psycholog, letec dokumentarista, letec biolog, letec architekt/geolog. Vyber si jednu z nich, která je tvým zájmům nejbližší.
V prvním kole bude tvým úkolem správně vyplnit test, který najdeš na webových stránkách expedice. S vyplňováním nespěchej, v Dominu ti budeme pravidelně napovídat.
V druhém kole tě čeká samostatná práce, projekt činnosti na Marsu ve zvolené odbornosti.
Třetí kolo – semifinále – bude víkendové. Setkáš se s organizátory expedice a s těmi, kteří stejně jako ty postoupí až do třetího kola. Ze semifinále do finále postoupí 10 účastníků simulovaného letu ke hvězdám.
Čtvrté kolo – finále. O vánočních prázdninách vyjede vesmírná posádka do výcvikového centra v Belgii a podnikne simulovaný let do vesmíru.
Kde najdeš další informace?
V pořadech Domino (Český rozhlas 2 Praha, každý všední den od 19:10 hodin). Startujeme 1. září! Každý den bude řídící centrum radit, jak vyplnit přihlášku a úvodní test. Hosty pořadů budou naši přední odborníci na výzkum vesmíru.
Na internetu. Odkaz na webové stránky Expedice Mars 2008 najdeš na www.rozhlas.cz/praha nebo na www.dta.zde.cz.
Řídící centrum a velitelé jednotlivých odborností jsou připraveni ti pomáhat a odpovědět na každou otázku.
Kdo Expedici Mars 2008 pořádá?
Hlavním pořadatelem je Český rozhlas 2 Praha a občanské sdružení Dětská tisková agentura. Spolupořadatelem je Česká kosmická kancelář, Planetárium v Brně a další organizace.
Záštitu nad akcí převzal generální ředitel Českého rozhlasu Václav Kasík, patronem expedice je europoslanec a kosmonaut Vladimír Remek.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...