Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Bruselský sen láme rekordy

Poslední měsíc bude návštěvníkům Galerie hlavního města Prahy v pražské Městské knihovně přístupný rozsáhlý výstavní projekt Bruselský sen. Ten mapuje československou účast na Světové výstavě…

  • Publikováno: 26. 08. 2008

let. Výstavu je možné zhlédnout v Praze pouze do 21. září.
Poté se velká část artefaktů přesune do Moravské galerie v Brně – Uměleckoprůmyslového muzea, kde bude ke shlédnutí od 21. listopadu 2008 do 1. března 2009.
Projekt Bruselský sen se od své květnové vernisáže těší značnému zájmu veřejnosti: k 20. srpnu expozicemi prošlo přes 20 000 návštěvníků. Bruselský sen tak aspiruje na jednu z nejúspěšnějších výstav v Galerii hlavního města Prahy posledních let. Těší nás, že velký zájem je také o stejnojmennou, rozsáhlou publikaci, již jsme u příležitosti projektu vydali, říká Vladana Rýdlová ze společnosti Arbor Vitae, která je spoluautorkou celého projektu.
Monografie Bruselský sen. Československá účast na Světové výstavě EXPO 58 v Bruselu a životní styl 1. poloviny 60. let představuje kulturně historické pozadí vzniku československé prezentace na EXPO 58, okolnosti příprav pavilonu, hodnocení jednotlivých expozic a architektury pavilonu, význam úspěchů a souvislosti bruselského stylu v jednotlivých uměleckých odvětvích.
Po zbývající týdny mohou zájemci využít i širokou nabídku doprovodných akcí. Mimo jiné 28. srpna proběhne poslední z letních prohlídek pražské ZOO po stopách sochaře Vincence Vinglera.
V nabídce doprovodných programů nechybí ani výtvarné akce pro děti. Podrobný program na www.expo58.info .
Projekt Bruselský sen – Československá účast na Světové výstavě EXPO 58 v Bruselu a životní styl 1. poloviny 60. let probíhá pod záštitou primátora hlavního města Prahy Pavla Béma a místopředsedy vlády pro evropské záležitosti Alexandra Vondry.
Pořádají: Arbor vitae societas, Uměleckoprůmyslové museum v Praze, Moravská galerie v Brně a Galerie hlavního města Prahy ve spolupráci s Národním technickým muzeem.
Další informace též na adrese www.arborvitae.eu


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...