Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Výstava brněnského dětského muzea - Jak se žije s handicapem

Brněnské Dětské muzeum zvolilo pro probíhající výstavu aktuální společenské téma. Svým výstavním projektem chce přispět k tak často diskutované, ale přesto ještě zdaleka ne běžné integraci…

  • Publikováno: 24. 08. 2008

Tato problematika byla u nás dosud prezentována jen v několika případech, a to v monotématické podobě, kdy byl představen vždy pouze jeden druh postižení. Protože Dětské muzeum připravuje výstavy především pro děti a mládež, přistoupilo k víceoborové prezentaci, srozumitelné a zajímavé pro všechny věkové kategorie.

Výstava přibližuje svět lidí s postižením zraku, sluchu a hybnosti – jejich běžné denní povinnosti, starosti, ale i radosti. Mnozí z nich dosáhli vynikajících úspěchů v oblasti hudby, sportu, vědy atd. Vystavena je řada historických i moderních školních pomůcek, nejrůznějších kompenzačních pomůcek i řada drobností, které těmto lidem usnadňují běžný život. Návštěvníci se dozvědí, jak účelně pomoci, pokud to postižený člověk potřebuje. Aby si ujasnili, jaké překážky způsobují handicapovaným lidem největší problémy, je zde připravena řada aktivit, při kterých se mohou v roli postiženého sami přesvědčit, jak složitými se mohou stát i věci zdánlivě jednoduché i jak cennými pomocníky mohou být důmyslné pomůcky či technická zařízení.

Součástí výstavního projektu je přehlídka výtvarných prací tělesně postižených dětí a mládeže, pořádané Centrem tvořivé činnosti při ÚSP pro TPM Kociánka.

Vernisáž výstavy proběhla 6. května v 15 hodin v Dietrichsteinském paláci, Zelený trh 8, v Brně. Výstava pak potrvá do 28. října 2008. Pro veřejnost je otevřeno vždy od úterý do soboty od 9 do 17 hodin. Ve všední dny jsou však dopoledne rezervovány pro školy a organizované skupiny, které je nutno objednat na tel. 533 435 274, 533 435 371.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...