Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Skotské počasí na Skotských hrách...

Navštívili jsme osmý ročník akce Skotské hry. I tentokrát se skotskému prostředí přiblížil zámecký park na Sychrově. Letos po celý den vládlo i pravé skotské počasí. Tedy poměrně sychravo,…

  • Publikováno: 18. 08. 2008

Návštěvníci se učili skotské tance mezi kapkami deště pod vedením taneční skupiny Caledonian Club a i přes nepřízeň počasí vládla báječná atmosféra. Borci v pravých skotských sukních soutěžili ve skotských těžkoatletických disciplínách – líbil se nám třeba vrh kamenným kvádrem, běh se zátěží (opět veliké kameny s železným uchem) nebo hod kládou. V parku byly k vidění historické tábory i prodejní stánky. Uskutečnila se mezinárodní soutěž skotských dudáků – Silver Reed.
Na hlavní scéně vystoupily skupiny hrající keltskou hudbu a to tradiční i nově moderně pojatou. Václav Rout a tradiční skotská hudba zahájili hry přesně o dvanácté, po výstřelu z děla. Půlnočního dudáka ze Sychrovské věže o 12 hodin později, tedy o půlnoci jsme již neměli možnost slyšet, ale myslíme si, že to bylo úžasné. Stejně jako s nadšením a chutí dělaná akce, která je jedinečným setkáním lidí, kteří mají ke keltské kultuře blízko a Skotsko obdivují. A také všech ostatních, kteří nezůstali u krbu a přišli si poslechnout příjemnou hudbu, ochutnat nějaké ty speciality a v neposlední řadě si zatančit skotské tance. Velký zájem byl také o prohlídky zámeckých interiérů.
Jedny z největších skotských her v Evropě jsou za námi a nezbývá, než se těšit zase za rok na další ochutnávku Skotska v ČR.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...