Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Pražský magistrát chce podpořit příměstské tábory pro děti

Příměstské tábory, kde mohou děti trávit třeba jen jeden den nebo i celé prázdniny, budou zřejmě moci využívat děti z celé Prahy. Řekl to dnes mluvčí magistrátu Jiří Wolf. Letos tyto tábory, v…

  • Publikováno: 17. 08. 2008

Magistrát pravděpodobně tento projekt podpoří a rozšíří na celou Prahu, uvedl Wolf.

Podle zástupkyně starosty Prahy 11 Evy Štampachové je o ně velký zájem. Na táboře se týdně vystřídá asi 250 dětí. „Je tu pro ně připraven bohatý program, vedle her i návštěvy kulturních památek nebo přírodních rezervací,“ dodala Štampachová. Táborů se mohou zúčastnit děti z Prahy 11.

Radnice pobyt dětí dotuje, rodiče z Prahy 11 za jednodenní pobyt dítěte zaplatí 100 korun. Poplatek zahrnuje jídlo, pití i vstupné a dopravu na kulturní památky. Tábora se mohou zúčastnit i děti z jiných městských částí, musí ale zaplatit plnou cenu, která je 300 korun. Podle mluvčí Prahy 11 Andrey Wolfové byla takových dětí menšina.

Děti mohou na táboře pobýt libovolný počet dnů. „Klidně celé prázdniny,“ zdůraznila Štampachová. Děti zde nepřespávají, rodič dítě ráno přivede a večer vyzvedne.

Městská část Prahy 11 také pro děti ze svých základních škol pořádá ozdravné pobyty u Lipenské přehrady na Šumavě. Plánuje, že během čtyř let se na nich vystřídají všichni žáci místních základních škol. „Program těchto pobytů se od klasických škol v přírodě liší v tom, že odpoledne po výuce děti netráví čas s pedagogy, ale s vyškolenými instruktory,“ uvedla Štampachová. Pobyt dětí platí městská část. Celkové náklady jsou více než 40 milionů korun.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...