Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Na výlet po středních Čechách s atlasem v ruce

V okolí Prahy – někdy až překvapivě na dosah – se nachází spousta zajímavých turistických cílů, od malebných měst a jedinečných přírodních zákoutí až po navštěvovaná poutní místa.…

  • Publikováno: 13. 08. 2008

Barbory, tak hrdý hrad Karlštejn nebo místa spjatá se životem a dílem Antonína Dvořáka. K bohatství všech historických památek a přírodních krás středních Čech dovede výletníky Turistický a cyklistický atlas Středočeského kraje.

„V informačních centrech a postupně i v ubytovacích zařízeních po celém kraji si budou moci turisté v přehledných mapách najít své středočeské výlety,“ uvedl hejtman Středočeského kraje Petr Bendl. „Podařilo se nám získat evropské peníze na propagační materiál, který kraji dlouho chyběl.“ V atlasu najdeme i konkrétní tipy na výlety na kole či pěšky. Celá publikace je vymyšlena velmi prakticky. Přestože obsahuje 12 map v měřítku 1 : 75 000 a 12 brožurek, nemusíme s sebou na výlet tahat celý komplet!

Variabilní publikace totiž umožňuje práci jak s celým dvanáctidílným kompletem opatřeným praktickým šanonem, tak s jednotlivými částmi, tedy samostatnými brožurkami. Je jednoduché vzít si brožurku na výlet s sebou, tím spíš, že součástí brožurek jsou mapové listy.
Textová část atlasu je zpracována trojjazyčně, výkladové a informační texty jsou kromě češtiny k dispozici ještě v angličtině a němčině. Jednotlivé brožurky obsahují charakteristiku popisované oblasti, tři tipy na konkrétní cyklistické výlety a tři pěší výlety. Každá trasa je přesně popsaná a vybavená mapovým i fotografickým doprovodem. Textové informace o konkrétních lokalitách z daného mapového listu jsou opět i v angličtině a němčině. Z celkového nákladu 2000 kusů byl vydán poloviční náklad kompletů v šanonech, druhá polovina nákladu obsahuje samostatné brožurky.

Atlas právě vychází v nakladatelství Kartografie Praha s využitím aktuálních podkladů Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu Středočeského kraje. Atlas je neprodejný, bude distribuován informačním centrům a hotelům. Vydání se uskutečnilo v rámci projektu SROP CZ.04.1.05/4.1.06.3/4231 Prezentační kampaň Středočeského kraje. Pořizovací náklady přesahující 1 350 000 Kč jsou ze tří čtvrtin hrazeny Evropskou unií, jednu čtvrtinu hradí Středočeský kraj.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...