Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Hledá se rostlina s příběhem

Rostliny jsou krásné a zároveň zajímavé. Zvídavým lidem nabízí svět rostlin důležité praktické informace i pozoruhodné perličky, vhodné k vyprávění mezi přáteli. Všechny tyto biologické historky…

  • Publikováno: 12. 08. 2008

A nepřestaly mne bavit ani poté, co jsem začal zkoumat rostliny v laboratoři.
Proto, když jsme nedávno vylepšovali internetové stránky Ústavu experimentální botaniky AV ČR, vytvořil jsem na nich rubriku Rostlina s příběhem. S pomocí atraktivních fotografií v ní postupně představujeme projekty našich vědců.
Brzy jsme si však uvědomili, že by byla škoda omezit se na jediný výzkumný ústav. Jiní biologové i všímaví amatérští milovníci rostlin přece musí mít v zásobě mnoho krásných fotografií s různými zelenými příběhy! Bylo by skvělé nějak je představit široké veřejnosti. Nakonec jsme spojili síly s dalšími institucemi a společně vyhlásili soutěž, říká Jan Kolář z Ústavu experimentální botaniky AV ČR.
Tématem soutěže jsou rostliny, případně jejich části (například květy, listy, jednotlivé buňky). Soutěž je rozdělena do tří kategorií: junioři do 20 let, veřejnost, profesionální biologové.

Soutěžní příspěvek má tři části: fotografii, titulek a příběh. Příběh, opatřený krátkým titulkem, by měl vyjádřit, čím vás rostlina na vašem snímku zaujala nebo čím je významná pro vědu, lidstvo, ochranu přírody a podobně. Text nemusí být dlouhý ani příliš odborný. Podstatné je, aby byl čtivý a obsahoval zajímavé informace o rostlině na snímku. Přesné požadavky na příspěvky naleznete v pravidlech (body 3, 8, 11).
Formuláře pro registraci i posílání příspěvků naleznete na http://fotopribeh.avcr.cz v sekci Pošli foto.
Každý soutěžící může po zaregistrování elektronicky zaslat až pět soutěžních příspěvků.
Oceněné fotografie spolu s několika dalšími z každé kategorie budou vystaveny v sídle Akademie věd ČR na Národní třídě v Praze. Soutěž bude mít i virtuální výstavu na internetu.
Příspěvky do soutěže je možné zasílat do 15.9.2008.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...