Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Hurá k vodě - ale ověřte si nejprve kvalitu

Léto je v plném proudu a poslední dny nám dopřávají dostatek sluníčka. Někdy až příliš. Co je pak příjemnějšího, než se zchladit někde ve vodě. Ať už dáváte přednost bazénu nebo přírodnímu či…

  • Publikováno: 06. 08. 2008

Níže naleznete několik užitečných webových stránek nabízejících seznam koupacích míst v celé České republice. Hledání je jednoduché. Vodní plochy jsou zde obvykle rozděleny nejen podle krajů v ČR, ale také podle typu – bazény, aquaparky, koupaliště umělá i přírodní. A pokud i bez nápovědy víte, kam vyrazit, pak určitě není na škodu využít internetu ke zkontrolování aktuální kvality vody v místě, kam se jedete koupat.
Na stránkách krajských hygienických stanic naleznete informace o jednotlivých koupacích lokalitách včetně aktuálního hodnocení kvality vody:
Praha

Středočeský kraj

Plzeňský kraj

Pardubický kraj

Královéhradecký kraj (sekce Aktuální situace)

Ústecký kraj

Jihočeský kraj (odkaz Koupání ve volné přírodě)

Olomoucký kraj (odkaz Jakost koupacích vod)

Karlovarský kraj (Informace pro veřejnost, Koupací místa)

Vysočina

Moravskoslezský kraj

Liberecký kraj (sekce Rekreační vody)

Jihomoravský kraj (sekce Aktuality, Hygiena komunální)

Pokud se chystáte k moři do některého ze států Evropské unie, pak si aktuální kvalitu vody na plážích po celém světě můžete zkontrolovat na nedávno spuštěném oficiálním webu EU: www.eyeonearth.eu. Hodnocení je prováděno barvami jako na semaforu – zelený puntík znamená bezproblémovou vodu, červená naopak vodu špatné kvality.
Oranžová barva pak říká, že ve vodě jsou překročeny některé limity, jiné jsou ale v normě.
Příjemný zbytek léta vám přeje tým Borovice.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...