Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Hostitelský program AFS - celý svět u vás doma

Víte, že se celý svět může vejít k vám domů? Zjistíte to skrze hoštění studenta AFS, který k vám přijede z některé z více než 55 zemí světa. Přijede s cílem poznat důvěrně život v České…

  • Publikováno: 03. 08. 2008

Odlišnosti obohacují, nechte se obohatit i vy.
AFS je mezinárodní nevládní organizace, která přes 50 let poskytuje mezikulturní vzdělávací příležitosti, pomáhá lidem porozumět si a stát se odpovědnými světoobčany. Hostitelské rodiny AFS jsou lidé, kterým mládež, vzdělávání a budoucnost nejsou lhostejnými. Některé z nich mají doma dospívající děti, jiné mají děti ještě malé anebo naopak ty, které se osamostatnily a “vyletěly z hnízda”, anebo nemají děti vůbec. Někteří hostitelští rodiče jsou manželé, někteří žijí sami.
Rodiny AFS žijí na venkově, v malých městech, v příměstských čtvrtích i ve velkoměstech. Jsou všech ras a národností. Jsou to lidé, kteří jsou ochotni sdílet svůj čas s novým synem či dcerou a otevřít jim dveře svých domovů.
Rodiny AFS nedostávají peníze, jejich obohacení spočívá v novém synovi či dceři a to je ta největší odměna. Hostitelský program je příležitostí k celoživotnímu přátelství s jiným člověkem či dokonce s jeho rodinou žijící v jiné části světa.
Praktická hostitelská zkušenost vám také umožní lépe pochopit sebe sama, vnímat svět a svoji roli v něm v objektivnějších proporcích. Najednou budete mít možnost vidět sebe, svoji rodinu, komunitu i vlastní zemi a její kulturu jinýma očima. Zpočátku budete možná překvapeni, ale postupně zjistíte, že i vy se začínáte na některé dosud samozřejmé jevy a skutečnosti dívat jinak, objektivněji. Student se svými zkušenostmi z okruhů vám dosud neznámých či nedostupných může působit i jako učitel a je vždy užitečné jeho zkušeností využít, poučit se a co nejvíce komunikovat. Hoštění studenta se pak stane součástí vaší školy života.
Dne 22. srpna 2008 k nám do České republiky přijede strávit jeden školní rok nebo pololetí 58 studentů z nejrůznějších zemí světa – Austrálie, Bolívie, Brazílie, Dominikánské republiky, Chile, Hong Kongu, Japonska, Kanady, Mexika, Německa, Španělska, Paraguaye, Portugalska, Rakouska, Ruska, Španělska, Thajska, Turecka, USA či Venezuely.
Pokud máte doma volnou postel a hlavně otevřené srdce a zájem o tuto celoživotní zkušenost, nahlédněte do průběžně aktualizovaného seznamu studentů na www.afs.cz v sekci Kdo k nám přijede a v případě zájmu kontaktujte kancelář AFS.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...