Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Brontosauří ekoporadna v Telči

Jedinečný festival Prázdniny v Telči je již v plném proudu a nezahálí ani Hnutí Brontosaurus, které tradičně na festival dorazilo se svou putovní ekoporadnou. Kromě kulturních a hudebních…

  • Publikováno: 01. 08. 2008

Lidé mohou spojit příjemné s užitečným – při návštěvě festivalu se mohou poradit, vyzkoušet si kvízy a ekohry, zakoupit zajímavé publikace či hlasovat ve výtvarné soutěži Ekofór.

Putovní ekoporadna má ve všední dny své stanoviště v zámecké zahradě, kde si mohou návštěvníci zámku zpříjemnit čekání na prohlídku ve stínu arkád. Od úterý do pátku v 9-17 hod. jsou pro všechny zájemce připraveny informace od třídění odpadu přes domácí ekologii a obnovitelné zdroje až po akce Hnutí Brontosaurus. Kromě informačních letáčků a odborných publikací je čeká i interaktivní „herní“ koutek. Pro dospělé je tu ekokvíz, zkrátka nepřijdou ani děti, pro které jsou nachystány přírodovědné poznávačky, puzzle, omalovánky či modelování z ekoplastelíny. Rovněž se lidé mohou pobavit nad soutěžní výstavou vtipů Ekofór 2008 a pochutnat si na „spravedlivě“ vyrobené čokoládě Fair Trade. Na stánku je možnost koupit originální brontosauří nebo festivalové tričko či tašku. Brontosauří ekostánek je také možné navštívit každý večer během hlavního koncertu v zámeckém průchodu. O víkendu se ekostan přesouvá na náměstí Zachariáše z Hradce.

Ve dnech 9.-10. srpna zpestří víkendový program ekoporadny také návštěva dalších neziskových organizací z blízkého okolí, tentokrát to bude Arnika a Konopa. Jejich kampaně a aktivity pro veřejnost se odehrají na náměstí Zachariáše z Hradce. Návštěvníci festivalu se rovněž můžou těšit na promítání filmu Zdroj oceněný mnoha mezinárodními cenami, které proběhne v pátek 8. srpna od 15 hodin v obřadní síni Městského úřadu v Telči a po němž bude následovat beseda se spoluautorem scénáře, Martinem Skalským. V neděli je pro zájemce připravena přednáška Konopí není jen droga o alternativním využití konopí s ochutnávkou konopných potravin.

Širší veřejnost má díky této putovní ekoporadně také možnost získat informace o aktivitách a zaměření Hnutí Brontosaurus. „Brontosaurus žije! Ještě jsme nevymřeli“, říká s úsměvem Monika Hornová, koordinátorka programu Ekostan.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...