Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Čtvrtý ročník projektu Dětský čin roku

Projekt Dětský čin roku podporuje děti v konání dobra. Mapuje, kolik statečných činů navzdory svému věku vykonaly, a také je nabádá, aby o nich mluvily, psaly, a tak je sdílely s námi ostatními.…

  • Publikováno: 25. 07. 2008

Projekt probíhá pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Ministerstva zdravotnictví ČR a primátora hlavního města Prahy MUDr. Pavla Béma.
Do projektu se mohou zapojit všechny děti ze základních škol, speciálních základních škol a osmiletých gymnázií z celé ČR ve věku od 6 do 15 let. Stačí sepsat pravdivou zprávu o dobrém skutku, který vykonaly přímo oni sami, jiné děti nebo jakýkoliv dětský kolektiv. Děti mohou soutěžit
celkem v šesti kategoriích: Záchrana lidského života, Pomoc v rodině, Pomoc jiným dětem, Pomoc ostatním lidem, Pomoc přírodě a Dobrý nápad. Není přitom podstatná doba, kdy se čin odehrál, ale odeslání příběhu s označením kategorie – poštou nebo elektronicky – do 15. září 2008.
V rozmezí od 16. do 30. září vybere odborná komise pět finalistů v každé ze šesti vyhlašovaných kategorií. O vítězích jednotlivých kategorií pak rozhodne hlasování dětské poroty, které proběhne v průběhu října a listopadu. Každý z protagonistů dobrého skutku (tedy ten, kdo ho vykonal), který získá nejvíce hlasů dětské poroty, se stane držitelem ocenění Dětský čin roku 2008 a bude odměněn pamětním certifikátem a věcnou cenou. Slavnostní vyhlášení proběhne na Staroměstské radnici v Praze dne 9. prosince 2008.
Letošní čtvrtý ročník Dětského činu roku je výjimečný hned z několika důvodů. Tváří projektu a současně čestným předsedou nadačního fondu Dětský čin roku se letos stal herec Aleš Háma. Jeho jméno je s projektem spjato už od samého počátku, tedy od roku 2004, kdy byl projekt poprvé představen v České republice. Když jsem byl malý, moc jsem si přál být hasičem. Zachraňovat lidi z hořícího domu, hasit požáry, zkrátka samé dobrodružství! Když jsem pak vyrostl, zjistil jsem, že být hrdinou není zdaleka tak jednoduché. O to víc obdivuji děti, které ač nedospělé, se už hrdiny díky svým statečným činům staly, řekl Aleš Háma.
Letos má navíc každá soutěžní kategorie svého slavného patrona, který se osobně zúčastní slavnostního vyhlášení, které proběhne v prosinci.
Další novinkou, kterou Dětský čin roku letos připravil, je nový moderní design webových stránek www.detskycinroku.cz. Nová interaktivní podoba stránek byla spuštěna v průběhu dubna.
Navíc je letos pro děti připravena také letní soutěž, ve které mohou autoři vybraných příběhů zaslaných během prázdnin získat záchranné nafukovací kolo s logem nadace Dětský čin roku. Vyhrává každý stý příběh, který bude poslán elektronicky do konce letních prázdnin, tj. do 31. srpna 2008.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...