Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Nadace Vodafone - Unikátní Fikaní studenti získali cenu za kreativitu v podnikání

Studenti gymnázia Ostrava-Hrabůvky získali cenu za kreativní přístup k podnikání. Cenu jim udělila Nadace Vodafone ČR v rámci soutěže o nejlepší studentskou společnost (STUCO), kterou pořádá…

  • Publikováno: 16. 07. 2008

Tým studentů z Ostravy-Hrabůvky se do soutěže přihlásil se svou společností UNIFO (UNIkátní Fikaní Ostraváci), která během roku soutěže fungovala jako skutečná firma a realizovala několik zajímavých projektů.
Společnost UNIFO nás zaujala hlavně Jutíkem, originálním pytlíkem na oblečení na tělocvik vyrobeným z juty. Kromě samotného nápadu studenti skvěle a kreativně zvládli i všechny další podnikatelské aktivity. O Jutík byl takový zájem, že s ním studenti po skončení soutěže plánují rozjet skutečné podnikání,“ říká Monika Čížková, ředitelka komunikace společnosti Vodafone Česká republika.
Studenti se společností UNIFO vyhráli také celkové finále soutěže o nejlepší studentskou společnost a budou reprezentovat Českou republiku na evropském finále soutěže ve Stockholmu.
Letošního již 14. ročníku této soutěže se v regionálních kolech zúčastnilo 30 studentských společností ze středních a vyšších odborných škol. Studenti založí reálnou studentskou společnost, kterou sami řídí. Studentská společnost umožňuje studentům proniknout do problematiky fungování společnosti od jejího založení až po její samotnou likvidaci na konci školního roku.
Cílem projektu Studentská společnost je rozvinout schopnost studentů pracovat v týmu, komunikovat, samostatně organizovat a rozhodovat, nést odpovědnost za své činy i za ostatní a poznat, co vše podnikání obnáší. Díky organizaci Junior Achievement, o.p.s. mají studenti příležitost konzultovat své podnikání ve studentských společnostech nejen se svými učiteli, ale i s představiteli obchodního světa. Účelem studentských společností není vytvořit zisk, ale umožnit studentům na vlastní kůži poznat jako fungují firmy v reálném světě.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...