Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Letní škola rozvojové pomoci a spolupráce

Letní škola rozvojové pomoci a spolupráce pro středoškolské studenty je určena zájemcům o problematiku rozvojové spolupráce a humanitární pomoci. Předchází jí soutěž, na základě které jsou…

  • Publikováno: 14. 06. 2008

Samotná letní škola je pětidenní pobytový kurz. Na něm mají studenti možnost se netradiční formou blíže seznámit s tématem rozvojové spolupráce, která je součástí zahraniční politiky vyspělých států.

Letní škola rozvojové pomoci a spolupráce je na Univerzitě Palackého v Olomouci pořádána od roku 1998, letos proběhne již jedenáctý ročník. Od roku 2006 probíhá také Letní škola pro středoškolské studenty.

Na přelomu srpna a září probíhá týdenní letní škola určená především pro vysokoškolské studenty z celé České republiky, mezi posluchači se objevují i pracovníci nevládních organizací, státní správy a samosprávy a další. Každoročně se letní školy účastní přibližně 80 – 100 zájemců. Během dosavadních 10. ročníků se tak letní školy zúčastnilo již přes tisíc posluchačů. Přednášející jsou přední odborníci na rozvojovou problematiku z ČR i ze zahraničí, počet přednášejících se pohybuje okolo 25 (včetně vedoucích dílen, tzv. workshopů).

Letní škola pro studenty vysokých škol se uskuteční v Olomouci v termínu od 1. září do 5. září 2008.

Letní škola rozvojové pomoci a spolupráce pro středoškoláky proběhla poprvé v roce 2006, počet účastníků je omezen na přibližně 25 studentů. Tato letní škola je přizpůsobena zájmům a potřebám středoškolských studentů, kteří se chtějí dozvědět něco nového o rozvojové spolupráci, humanitární pomoci, globalizaci, multikulturalismu a dalších tématech. Týdenní letní škola probíhá na terénních základnách, v letošním roce ve středisku Hájenka ve Vsetíně – Semetíně v termínu 23. – 27. 6. 2008. Studenti jsou vedeni zkušenými lektory, velký důraz je kladen na participaci a interaktivní zapojení účastníků do programu. Účastníci se setkají s předními českými odborníky v oblasti rozvojové spolupráce a dalšími zajímavými hosty. Na programu jsou také týmové a outdoorové hry nebo ochutnávka jídel a ukázky tanců a hudby z různých koutů světa.

První tři ročníky Letní školy rozvojové pomoci a spolupráce byly financovány Rozvojovým programem OSN, od roku 2001 je letní škola financována Ministerstvem zahraničních věcí ČR.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...