Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Děti se v pražské Stromovce připraví na bezpečné prázdniny

Ve čtvrtek 12. června 2008 se v pražské Stromovce uskuteční druhý ročník velké zábavně-preventivní akce Bezpečné prázdniny. Projekt zaměřený na nástrahy a nebezpečí, jimž mohou být děti…

  • Publikováno: 11. 06. 2008

m. Prahy Rudolfa Blažka a za finanční podpory hl. m. Prahy.

„Záměrem akce je upozornit děti na rizika, která jim hrozí v období blížících se letních prázdnin, a zábavnou formou je poučit, jak těmto ohrožením předcházet,“ uvedl první náměstek primátora Rudolf Blažek.

Akce Bezpečné prázdniny se uskuteční ve Stromovce v okolí Šlechtovy restaurace od 9:00 do 18:00 hodin. Dopolední část bude věnována zejména školám, odpolední program je zaměřen na širší veřejnost.

„Loni se Bezpečných prázdnin zúčastnilo více než 2.000 dětí z celé Prahy. Velký zájem o zábavnou přípravu na prázdniny očekáváme ze strany dětí i celých rodin také letos,“ řekl starosta Prahy 7 Marek Ječmének.

Účastníci zábavně-preventivní akce Bezpečné prázdniny se v rámci bohatého programu seznámí z řadou užitečných informací ohledně pohybu na silnici, nebezpečí při sportu, setkání s divokými zvířaty či toulavými psy. Opomenuta nezůstanou rovněž rizika, která hrozí, když dítě zůstane v čase prázdnin samotné doma. Zároveň se děti dozví, jak poskytnout první pomoc, jak zavolat záchrannou službu, hasiče či policii a nahlédnou také do problematiky drog, šikany a obtěžování. V závěrečných soutěžích dostanou návštěvníci příležitost si své nově nabyté poznatky otestovat. Do her a soutěží je připravena řada cen a dárků. Každé dítě zároveň obdrží informační brožurku, kterou MČ Praha 7 vydala jako praktického rádce a pomocníka při krizových situacích.

Na Bezpečných prázdninách budou mít svá stanoviště složky Integrovaného záchranného systému – hasiči, zdravotnická záchranná služba a Policie ČR, Městská policie, Armáda ČR, ZOO Praha, Český červený kříž, o. s. Sananim, Linka Bezpečí, psí útulek Trója a další odborníci v oblasti prevence a bezpečnosti. Kromě toho bude připravena řada doprovodných atrakcí, jako jsou zábavná hudební a sportovní vystoupení, skákací hrady, dětské vizážistky, koloběžky, kreslení křídami aj.

V rámci doprovodného programu předvedou své umění kouzelník Grino (15:30), Aikido Vinohrady Praha (16:30) a skupina historického šermu Midgard (17:00). Jako hlavní host Bezpečných prázdnin vystoupí v 11:00 hodin populární skupina Maxim Turbulenc.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...