Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Letní dům v Zahradě i Mezi ploty

Občanské sdružení Letní dům, které se věnuje dětem z dětských domovů, představuje svojí činnost na Chodově a v Bohnicích. Do 13. června potrvá výstava v Kulturním centru zahradaKC. Výtvarnou…

  • Publikováno: 02. 06. 2008

Výstavy dětských děl pořádá Letní dům od roku 2002. „Obrazy nabízejí cestu k hledání otázek i odpovědí, zážitek z tvoření a dokončování. Výstavy ukazují dětem jejich díla z odstupu, jsou potvrzením smysluplnosti času a práce, kterou jim věnovaly,“ vyjmenovává některé důvody pro pořádání netradičních výstav Cyril Zákora, ředitel občanského sdružení Letní dům.
Výstava v Kulturním centru zahradaKC představuje průřez jedenáctiletou činností sdružení, které staví léčbu uměním do popředí svého zájmu. „Dětem při malování poskytujeme veškerý komfort. Jde nám o to, aby se mohly plně soustředit na tvorbu. Nabízíme jim různé formáty papíru, samy si vybírají barvy i techniku tvoření. Při malování jim vyměňujeme vodu a doplňujeme barvy podle jejich přání,“ přibližuje způsob tvoření v Letním domě Lucie Hajdušková, doktorandka na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy a pedagog v Letním domě.
„Výtvarné dílny jsou neodmyslitelnou součástí festivalu Mezi ploty. Jsme moc rádi, že se společně s dětmi z dětského domova v Krompachu můžeme přidat a nabídnout návštěvníkům ochutnávku toho, jak během celého roku tvoříme,“ zve na výtvarnou dílnu Letního domu Cyril Zákora. Festival se koná ve dnech 31. května a 1. června v areálu Psychiatrické léčebny Bohnice.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...