Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Co přinese Bambiriáda v Praze

Střelecký ostrov: výtvarné a tvůrčí dílny – práce s keramikou a točení na hrnčířském kruhu, korálkování, drátování, výroba loutek, chůze na provazových chůdách, bubliškola, obří kolo,…

  • Publikováno: 16. 05. 2008

Po celou dobu pódiová vystoupení, soutěže, hry
Dětský ostrov: prezentace Městské policie – dětské hřiště, dětské řidičské průkazy, ukázky výcviku služebních psů, Bibliobus, soutěže pro nejmenší, základy první pomoci, táborový den se sdružením Děti bez hranic, stříkání džberovou stříkačkou, ukázky z činnosti mladých hasičů, jízda zručnosti s autem na vysílačku.
Anděl: pódiová vystoupení dětí a mládeže, prezentace Městské části Praha 5, vzpomínky na uplynulých devět ročníků Bambiriády a informace o 10. ročníku, prezentace Národního parlamentu dětí a mládeže – kniha k dětským právům

Na Bambiriádu parníkem, vláčkem i tramvají
Mezi Střeleckým a Dětským ostrovem bude zdarma jezdit Bambi parník. Mezi Andělem a Dětským ostrovem se bude možné od čtvrtka do soboty svézt ekovláčkem.
Bambi zastávka tramvají – na Mostě Legií, vedoucím přes Vltavu přímo nad Střeleckým ostrovem, bude po dobu Bambiriády zřízena zvláštní zastávka „Bambiriáda“. Zastavují zde linky č. 6, 9, 22, 23 a 91.
Mezi doprovodné akce pražského programu bude patřit například předání Ceny ČRDM Přístav – ocenění pro zástupce státní správy a samosprávy za podporu mimoškolní práce s dětmi a mládeží. Dále proběhne předání pamětní stuhy Generálnímu štábu AČR za 10 let spolupráce, vyhlášení výsledků soutěží či kulatý stůl s generálem Sedláčkem. V sobotu se návštěvníci mohou vydat na výlet Posázavským pacifikem či se zúčastnit historické vědomostní a dovednostní soutěže Pražské mosty.
Na pražské Bambiriádě bude postaráno o vozíčkáře – u vstupu na Střelecký ostrov bude umístěn schodolez . Nadace Leontinka představí aktivity, při kterých se děti mohou seznámit se světem nevidomých – plnění úkolů za simulace zrakových vad, luštění braillového písma, rozpoznání hmatových reliéfních obrázků, představení pomůcek pro nevidomé (bílá hůl, hmatové domino, tangram pro nevidomé, hmatová knížka, pichtův psací stroj), prezentace vodícího psa.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...